Problem Using Captivate Files With SABA LMS

New Here ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We are experiencing a problem with files published from Captivate and placed in to a Saba LMS. The settings I am using in Captivate are taken directly from a PDF supplied by Saba - and all their recommended settings are being used.

When a learner goes through a single module of training there are no issues. But, when the learner re-launches that same module and clicks the initial 'Play' button, he or she is taken immediately to the last slide of the module - the LMS skips everything but the last slide.

 

I found a thread on this forum that recommended changing the Publish settings  (Quiz -> Reporting). Specifically from SCORM Standard 1.2 to SCORM 2004, and under the "Advanced" area, checking the box next to "Set Exit To Normal After Completion". (See the attachment "1_Post_Adobe_Cpt_Forum.png").

 

This does indeed fix the problem, as upon relaunch of the module in the Saba LMS the slides play normally. But - when a learner leaves the module, he or she is presented with a screen that present them with 3 options as to how to leave the module.(see attachment "4_Exit notice.png")

 

We don't want to ask the learner to make a choice upon exiting the module. How can we eliminate this dialog that shows at the end?

Attachments "2_Captivate_Forum_Fix_1of2.png" and "3_Captivate_Forum_Fix_2of2.png" detail how the settings were altered in Captivate's "Publish Settings" area.1_Post_Adobe_Cpt_Forum.png2_Captivate_Forum_Fix_1of2.png4_Exit notice.png3_Captivate_Forum_Fix_2of2.png

 

 

Views

36

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Have something to add?

Join the conversation