Highlighted

Publish to Adobe Connect Fails Every Time

Explorer ,
Jul 30, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I'm running Adobe Captivate 8.0.1.242 on Mac OS 10.10.4.

I'm starting to become extremely frustrated, as for a while I was able to publish my content to Adobe Connect without any issues. Now all of a sudden, none of my content will publish without the error: "Failed to publish your project to the Adobe Connect Server. Verify your network connection and then retry."

My internet connection is fine. I'm also using ethernet.

Also, it will consume a LOT of time in attempting to publish. I'll watch the loading screen for a good 15 minutes, and the progress bar will go through multiple cycles of advancing from beginning to end, only to result in the error indicated above after 15-20 minutes. This is particularly frustrating - if it can't publish, why does it take 15-20 minutes for Captivate to tell me it can't publish?

Steps I've tried:

1) Deleting the server information in Captivate and re-adding it.

2) Deleting the server information in Captivate, saving the project and closing Captivate, then re-launching Captivate, and re-adding it the server information.

3) Going into Library --> Preferences --> Renaming "Adobe Captivate 8" folder to "Adobe Captivate 8_Old" and re-launching Captivate, to reset the Application settings.

4) There is no backslash ".com/" at the end of the server name (it's just ".com"). I've read in a previous posting that this caused the same error. This is not the case here.

5) I've deleted the previous content on Adobe Connect which the new published file would otherwise overwrite. No change in behavior.

Can anyone assist? I honestly am getting behind on deadlines and don't have much more time for this. Thank you in advance for your help.

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Publish to Adobe Connect Fails Every Time

Explorer ,
Jul 30, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I'm running Adobe Captivate 8.0.1.242 on Mac OS 10.10.4.

I'm starting to become extremely frustrated, as for a while I was able to publish my content to Adobe Connect without any issues. Now all of a sudden, none of my content will publish without the error: "Failed to publish your project to the Adobe Connect Server. Verify your network connection and then retry."

My internet connection is fine. I'm also using ethernet.

Also, it will consume a LOT of time in attempting to publish. I'll watch the loading screen for a good 15 minutes, and the progress bar will go through multiple cycles of advancing from beginning to end, only to result in the error indicated above after 15-20 minutes. This is particularly frustrating - if it can't publish, why does it take 15-20 minutes for Captivate to tell me it can't publish?

Steps I've tried:

1) Deleting the server information in Captivate and re-adding it.

2) Deleting the server information in Captivate, saving the project and closing Captivate, then re-launching Captivate, and re-adding it the server information.

3) Going into Library --> Preferences --> Renaming "Adobe Captivate 8" folder to "Adobe Captivate 8_Old" and re-launching Captivate, to reset the Application settings.

4) There is no backslash ".com/" at the end of the server name (it's just ".com"). I've read in a previous posting that this caused the same error. This is not the case here.

5) I've deleted the previous content on Adobe Connect which the new published file would otherwise overwrite. No change in behavior.

Can anyone assist? I honestly am getting behind on deadlines and don't have much more time for this. Thank you in advance for your help.

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Sep 25, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue.  Can someone please answer?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Sep 25, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Unfortunately, the only workaround I've found is to publish the file locally to your computer (as a ZIP), and then upload it manually to Connect.

I've tried working with Adobe, but I can't reach someone who will fix this issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Nov 10, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same problem but when I use the zip method, it uploads but then the link only spins, or stays in process mode.

Spinning.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jan 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue. Very unprofessional for Adobe to ignore this.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Sep 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Oct 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

 

Apologies for the inconvenience caused.

 

We could see the issue at our end and it is affecting Adobe Captivate 2017 and 2019 versions. This is an issue from the Adobe Connect side not Captivate and we are working with them internally to fix it ASAP.

Currently, workaround is to publish locally as zip and upload it to Adobe connect.

 

Regards,

Mayank

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Oct 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I was able to publish fine from Adobe 2017 and 2019 to Adobe Connect two days ago, then I got the dreaded error that I could not connect to the Adobe Connect Server and I should check my server connection. I uploaded the zip files manually to Connect, and I could access my content fine in Google Chrome and Firefox, but not Internet Explorer, which sadly is still the default web browser for my company. I'm wondering if Connect's servers are the problem because that's what it appears to be.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Dec 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Can we please get an update on this? It's unacceptable that it's taking this long to fix. I've been with support for an hour this morning and nothing they are having me try is working. Please provide an update ASAP.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Aug 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not sure if you guys are still having the issue but it surfaced for me today on Windows 10. I contacted Adobe Connect support and the tech instructed me to delete and re-add the Adobe Connect account when you go to Publish>Adobe Connect

Click on the browse folder to the right and then delete the account and re-add it and it will work.

 

HR

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Resources
Captivate User Guide
New Group