Highlighted

Sending 3 xAPI "Attempted" statements when Demo closed before completion

Explorer ,
Jun 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

We are experiencing this on all of our Captivate 10.0.0.192 demos sending 3 xAPI "Attempted" statements when the demo is closed before completion.  I've included a screenshot of the three xAPI statements side-by-side as well as our settings.   1st statement (left) is when demo is launched.  2nd and 3rd statements are sent when the demo is closed before reaching the point where it is considered completed.  2nd one sends the scores.  3rd one sends the duration.  Three statements are skewing our numbers.   In addition, why would the 2nd and 3rd statements send "attempted".  It is not reflective of the learner action.  It should be something like "abandoned".  Does anyone know why this is happening and how to resolve?

Captivate Attempted Statements.docx.png

Views

264

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Sending 3 xAPI "Attempted" statements when Demo closed before completion

Explorer ,
Jun 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

We are experiencing this on all of our Captivate 10.0.0.192 demos sending 3 xAPI "Attempted" statements when the demo is closed before completion.  I've included a screenshot of the three xAPI statements side-by-side as well as our settings.   1st statement (left) is when demo is launched.  2nd and 3rd statements are sent when the demo is closed before reaching the point where it is considered completed.  2nd one sends the scores.  3rd one sends the duration.  Three statements are skewing our numbers.   In addition, why would the 2nd and 3rd statements send "attempted".  It is not reflective of the learner action.  It should be something like "abandoned".  Does anyone know why this is happening and how to resolve?

Captivate Attempted Statements.docx.png

Views

265

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 15, 2018 0
Most Valuable Participant ,
Jun 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Just popping in with two questions:

  • Please install the patch, most recent version is 10.0.1.285.
  • Do you want me to move your question to the Prime forum? Maybe better suited for an answer?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 15, 2018 0
Explorer ,
Aug 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Lilybird.  My apologies for not responding sooner.  I must not have notifications on.

When I checked updates today, it stated I had the most current version.  10.0.0.192.  I will check with my IT person on this.

Would you please move this to the Prime forum?  

Thank you so much,

Sharon

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 27, 2018 0