Sounds doesn't work clearly when upload course in scorm cloud

Explorer ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi gyus ,
When I upload my course, the end of the sound clip disappeared it needs a specific format or what the error here.
Thanks

Views

114

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

1 Correct Answer

Most Valuable Participant , Nov 16, 2020
Lilybiri Most Valuable Participant , Nov 16, 2020
Please update to 11.5.5.553. Use Help, Updates. Try to add some noise to the start and end of the audio clip (not silence, just background noise). All audio clips need to be loaded On Enter for the slide where they are used. Object audio needs to start playing when the object appears, and stops when the object disappears. If you have a lot of audio on a slide, the time for uploading may cause some slight synchronisation problems, hence the recommendation to make the audio slightly longer.

Likes

Translate

Translate
Jump to answer Jump to answer
Most Valuable Participant ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please offer more details: which exact version are you using (Help, About Captivate shows the full version number) on which OS? Did you upload to a webserver or a LMS? 

You talk about audio, but not which type of audio: slide audio, object audio or audio triggered by 'Play Audio' command?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I upload to scorm cloud , os windows and the cours or project it contains vedio demo with sound clips adds inside it
and recorded by adobe captivate 2019

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Nov 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please, answer the questions. I asked for the full version number as you can find under Help, About Captivate. There are 6 releases under CP2019.

Which type of audio? It doesn't matter how you created the audio clips, but need to know if it is slide audio, object audio or audio started with 'Play Audio'.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sound is object audio ,captivate version 11.5.1.499

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

wait for your replay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

While you are waiting for Lilybiri, could I ask:

Is this audio clip created using Captivate's Text to Speech generator, or was it recorded using a microphone?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for replying, it recorded using a microphone using Captivate. if you have any additional solution I'm glad to know that.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please update to 11.5.5.553. Use Help, Updates.

Try to add some noise to the start and end of the audio clip (not silence, just background noise). All audio clips need to be loaded On Enter for the slide where they are used. Object audio needs to start playing when the object appears, and stops when the object disappears. If you have a lot of audio on a slide, the time for uploading may cause some slight synchronisation problems, hence the recommendation to make the audio slightly longer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks a lot it's working now.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Nov 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What solution did you use? It is helpful for other users if you mark the correct answer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
engr96020827 AUTHOR LATEST
Explorer ,
Nov 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I updated the version, then when record the voice clip I left some empty seconds in the beginning and end also. I made the voice tone quieter.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more