Importing puppets to After Effects

Explorer ,
Oct 15, 2020 Oct 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there. I'm importing my puppets into AE. First one was fine but the second one has a white background attached. Can't see why it's there or how to get rid of it. Anyone have advice? Thank you.

TOPICS
How to

Views

125

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Oct 15, 2020 Oct 15, 2020
Have you checked the original artwork file? (Are you sure there is not a white background there?)Also, you normally import scenes rather than puppets into AE if using Dynamic Link i thought? Is there something else in the scene?In CH do you see the checkerboard background pattern (indicating there is no background)? Just wondering if the problem is in AE or back in CH. I often drop a while rectangle behind the character in the scene.If you could include a screenshot of the puppet hierarcy from r...

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Oct 15, 2020 Oct 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you checked the original artwork file? (Are you sure there is not a white background there?)

Also, you normally import scenes rather than puppets into AE if using Dynamic Link i thought? Is there something else in the scene?

In CH do you see the checkerboard background pattern (indicating there is no background)? Just wondering if the problem is in AE or back in CH. I often drop a while rectangle behind the character in the scene.

If you could include a screenshot of the puppet hierarcy from rig mode plus a screenshot of the scene timeline that could help in confirming the above.

(Oh, I assume you are using dynamic link and not export video and bringing a video across?)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 16, 2020 Oct 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for the reply. You were right. I checked back into CH and although it wasn't visible in the imported scene, the puppet had a white background layer so that affected the scene also. Once deleted all was fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines