Visemes do not appear when 'Compute from Lip Sync Take from Scene Audio'

New Here ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I did I followed this tutorial step by step. 

https://www.youtube.com/watch?v=_ObBEXwiS_s

 

But when I go hit play nothing shows up.

I have already tried the same task in the 2019 release. 

When I assign the mouths behaviors and then click 'create scene' the errors "Layer tagged as Aa is not being used by any behaviors" keeps popping up. 

 

Here is a video of the issue

https://shared-assets.adobe.com/link/93322efd-b056-4e4f-74a6-dc66fc91a4c0

 

TOPICS
Bugs , Rigging

Views

132

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I think your puppet is missing important layers.

 

Normally the puppet structure is

 

+PuppetName

    Head

        Mouth

            Ah

            Oo

            etc

 

That is, you normally have a Head layer, under that a Mouth layer, under that the visemes. These layers are needed. I don't think you have a Mouth layer for example, so the lip sync cannot find the visemes (it looks at the children of Mouth). The Head layer I think is needed for the Face behavior to use the webcam for Smile and Surprised visemes.

 

So try restructuring the layers and see if that fixes it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines