Highlighted

Character Animator freezes at launch

New Here ,
Jun 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi, after a couple of frustrating days I am reaching out!  I have exhausted the forums (I think!) and have tried all the usual rebooting, uninstalling, opening from different locations etc.  I saw a problem in another thread that had a problem with the AppPrefs.xml, and saw the following in the Sample Process that I ran:-

Attemptying to Copy from /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.1/AppPrefs.xml to /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.5/AppPrefs.xml

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Copy Failed

I could not find the file AppPrefs.xml

I also checked file and folder permissions as suggested in another thread.  I am an artist and can noodle around behind the scenes but am not really sure what to take from the diagnostics reports.  I have included the terminal report and I can link to the Debug Database and the Sample Process also.

This is the info on my computer.  I was worried about enough RAM but have not seen any warnings about that.  Can anyone help me!!??

Mac Pro (Early 2008)

2 x 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon

8 GB 800 MHz DDR2 FB-DIMM

ATI Radeon HD 5870 1024 MB

85 GB of free 500 GB SATA Disk

ast login: Wed Jun 27 16:02:51 on ttys000

You have mail.

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$ /Applications/Adobe\ Character\ Animator\ CC\ 2018/Adobe\ Character\ Animator\ CC\ 2018.app/Contents/MacOS/Character\ Animator

2018-06-27 16:04:33.762 Character Animator[4633:679818] AdobeCrashReporterInitialize: executionTime = 0.048011 seconds

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Attemptying to Copy from /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.1/AppPrefs.xml to /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.5/AppPrefs.xml

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Copy Failed

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> CopyOldPrefsIfAvailable failed.

unreported bib error sfntread library error

unreported bib error sfntread library error

<140735153242112> <App> <5> DYNAMICLINK_MAJOR_VERSION_STR = 12, DYNAMICLINK_MINOR_VERSION_STR = 0

<140735153242112> <Animal> <5> app apparently crashed on previous launch

<140735153242112> <MediaCoreInitializer> <5> Initializing PRM

<140735153242112> <ASLFoundationInitializer> <5> Initializing ASLFoundation

<123145306673152> <DS> <5> GPUSniffer launching with test mask 254

<140735153242112> <RegistrationServerInitializer> <5> Initializing RegistrationServer

<140735153242112> <BackendInitializer> <5> Initializing Backend

GPUSniffer testing 254

--- OpenGL Info ---

Vendor: ATI Technologies Inc.

Renderer: ATI Radeon HD 5870 OpenGL Engine

OpenGL Version: 2.1 ATI-1.42.15

GLSL Version: 1.20

Monitors: 1

Monitor 0 properties -

   Size: (0, 0, 1600, 1000)

   Max texture size: 16384

   Supports non-power of two: 1

   Shaders 444: 1

   Shaders 422: 1

   Shaders 420: 1

--- GPU Computation Info ---

   Support not enabled.

<140735153242112> <DynamicLink> <5> Attempting to launch dynamiclinkmanager

<140735153242112> <DynamicLink> <5> /Applications/Adobe Character Animator CC 2018/Adobe Character Animator CC 2018.app/Contents/dynamiclinkmanager.app

<140735153242112> <DynamicLink> <5> Increase wait time to 2

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing SweetPeaSupport

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing VideoRenderer

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing TransmitHost

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing PluginSupport

<140735153242112> <DisplaySurfaceInitializer> <5> Initializing DisplaySurface

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Initializing AuDSP

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Initializing AuBackEnd

<140735153242112> <Animal.Startup> <5> Initializing AMIO Host

<140735153242112> <AuLog.Startup> <5> AMIO Host initialization sequence started...

<140735153242112> <AuLog.Startup> <5> AMIO Host initialization sequence complete.

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Failed to load device from preferences, will load the system default instead.

<140735153242112> <App> <5> InitMidiManager startup time = 2068.95 ms

<140735153242112> <Animal> <5> SetProjectFilepath called with inProjFilepath = /Users/X/Documents/Adobe/Character Animator/Character Animator Project 6

Terminated: 15

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$ echo $?

143

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$

Views

280

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Character Animator freezes at launch

New Here ,
Jun 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi, after a couple of frustrating days I am reaching out!  I have exhausted the forums (I think!) and have tried all the usual rebooting, uninstalling, opening from different locations etc.  I saw a problem in another thread that had a problem with the AppPrefs.xml, and saw the following in the Sample Process that I ran:-

Attemptying to Copy from /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.1/AppPrefs.xml to /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.5/AppPrefs.xml

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Copy Failed

I could not find the file AppPrefs.xml

I also checked file and folder permissions as suggested in another thread.  I am an artist and can noodle around behind the scenes but am not really sure what to take from the diagnostics reports.  I have included the terminal report and I can link to the Debug Database and the Sample Process also.

This is the info on my computer.  I was worried about enough RAM but have not seen any warnings about that.  Can anyone help me!!??

Mac Pro (Early 2008)

2 x 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon

8 GB 800 MHz DDR2 FB-DIMM

ATI Radeon HD 5870 1024 MB

85 GB of free 500 GB SATA Disk

ast login: Wed Jun 27 16:02:51 on ttys000

You have mail.

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$ /Applications/Adobe\ Character\ Animator\ CC\ 2018/Adobe\ Character\ Animator\ CC\ 2018.app/Contents/MacOS/Character\ Animator

2018-06-27 16:04:33.762 Character Animator[4633:679818] AdobeCrashReporterInitialize: executionTime = 0.048011 seconds

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Attemptying to Copy from /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.1/AppPrefs.xml to /Users/X/Library/Preferences/Adobe/Character Animator/1.5/AppPrefs.xml

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> Copy Failed

<140735153242112> <MigratePrefs> <5> CopyOldPrefsIfAvailable failed.

unreported bib error sfntread library error

unreported bib error sfntread library error

<140735153242112> <App> <5> DYNAMICLINK_MAJOR_VERSION_STR = 12, DYNAMICLINK_MINOR_VERSION_STR = 0

<140735153242112> <Animal> <5> app apparently crashed on previous launch

<140735153242112> <MediaCoreInitializer> <5> Initializing PRM

<140735153242112> <ASLFoundationInitializer> <5> Initializing ASLFoundation

<123145306673152> <DS> <5> GPUSniffer launching with test mask 254

<140735153242112> <RegistrationServerInitializer> <5> Initializing RegistrationServer

<140735153242112> <BackendInitializer> <5> Initializing Backend

GPUSniffer testing 254

--- OpenGL Info ---

Vendor: ATI Technologies Inc.

Renderer: ATI Radeon HD 5870 OpenGL Engine

OpenGL Version: 2.1 ATI-1.42.15

GLSL Version: 1.20

Monitors: 1

Monitor 0 properties -

   Size: (0, 0, 1600, 1000)

   Max texture size: 16384

   Supports non-power of two: 1

   Shaders 444: 1

   Shaders 422: 1

   Shaders 420: 1

--- GPU Computation Info ---

   Support not enabled.

<140735153242112> <DynamicLink> <5> Attempting to launch dynamiclinkmanager

<140735153242112> <DynamicLink> <5> /Applications/Adobe Character Animator CC 2018/Adobe Character Animator CC 2018.app/Contents/dynamiclinkmanager.app

<140735153242112> <DynamicLink> <5> Increase wait time to 2

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing SweetPeaSupport

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing VideoRenderer

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing TransmitHost

<140735153242112> <MediaLayerInitializer> <5> Initializing PluginSupport

<140735153242112> <DisplaySurfaceInitializer> <5> Initializing DisplaySurface

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Initializing AuDSP

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Initializing AuBackEnd

<140735153242112> <Animal.Startup> <5> Initializing AMIO Host

<140735153242112> <AuLog.Startup> <5> AMIO Host initialization sequence started...

<140735153242112> <AuLog.Startup> <5> AMIO Host initialization sequence complete.

<140735153242112> <Animal.Player> <5> Failed to load device from preferences, will load the system default instead.

<140735153242112> <App> <5> InitMidiManager startup time = 2068.95 ms

<140735153242112> <Animal> <5> SetProjectFilepath called with inProjFilepath = /Users/X/Documents/Adobe/Character Animator/Character Animator Project 6

Terminated: 15

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$ echo $?

143

charlotte-fraciss-mac-pro:~ X$

Views

281

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Valorous Hero ,
Jun 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Can you reinstall the software? My only suggestion is to remove and reinstall the software to see if that clears up some corrupted part of the installation. Never seen or heard of that problem before. I am on Windows so I cannot compare what you have to my machine sorry. And no idea if re-installation will help. Sounds like a job for Adobe Support rather than the forums.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have tried that - I will try support - not sure where the appropriate place was to ask for help as a newbie!  Thank you for taking the time to reply

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Valorous Hero ,
Jun 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Its fine asking here... but that sounded like a strange one I had not seen in the forums before, so I would have no hesitation raising that as a support question. I doubt forum members could help with that one. Its more relevant to how CH is built rather than how to use CH. Good luck!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...