Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


CF11 services won't restart

Explorer ,
May 28, 2014 May 28, 2014

Copy link to clipboard

Copied

PLEASE NOTE: the fix for this issue is now in all updates for CF11.  If you are experiencing the same problems identified in this thread, you no longer need to contact Adobe to receive the hotfix.  Simply install any of the updates from within CF Administrator and the hotfix will be automatically included.  You may need to start ColdFusion from the command prompt to get into the CF Adminstrator; but once you have successfully entered the Administrator and installed the update, you should be able to close the command prompt and restart the ColdFusion service successfully. --Carl Von Stetten, Moderator


I have 2 Windows Server 2012r2 boxes that I'm setting up. One is an RDS machine for some Devs to log onto and they other one will be a Production server for running scheduled tasks (separate from our main production server). The issue I've run into is that for some reason Coldfusion11 will no longer restart. If I restart the Server it is fine, but a restart after that it just stalls. I've checked all the logs I can and non show an error except for a Windows Event error that says:

The description for Event ID 261 from source ColdFusion 11 Application Server cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event:

ColdFusion 11 Application Server

240

C:\ColdFusion11\cfusion\bin\coldfusionsvc.exe

ColdFusion 11 Application Server

the message resource is present but the message is not found in the string/message table

And another that says:

The description for Event ID 263 from source ColdFusion 11 Application Server cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event:

ColdFusion 11 Application Server

6652

the message resource is present but the message is not found in the string/message table

Note that while the Event IDs are consistant on each respective server, they are different between the 2 servers.

I even tried a reinstall on our RDS machine and during the re-install it wouldn't even start up the service during the install. I had to restart the server to get it to start.

I have nothing installed on the Utilities server and the only thing on the RDS is CF11, CFEclipse, CFBuilder, and SSMS 2014.

Any help would be appreciated as I am under a deadline to get these two servers up and running. I can get any log details needed to get this resolved.

Thanks,

Frank

TOPICS
Getting started

Views

17.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Jun 17, 2014 Jun 17, 2014
CFHackJob wrote: Has anyone else seen or tried this? We don't have a test server to try it on... Based on the information provided by the you and other users, we have created a hotfix. Please try the following steps:- 1.       Download and rename the hf1100-3776060.123 to hf1100-3776060.jar (This fix was included in CF11 update 1, so if you are on update 1 and above, this hotfix is not required )2.       Place this hotfix at the location -- C:\ColdFusion11\cfusion\lib\updates3.       Restart
...

Likes

Translate

Translate
New Here ,
Jun 17, 2014 Jun 17, 2014

Copy link to clipboard

Copied

This appears to have resolved the issue on our Win2003R2 production server.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 17, 2014 Jun 17, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Been out of the office since last tuesday, I can CONFIRM  (YEEEE HAAA) the jar file fixed the problem on my windows 2008 r2 standard machine. Thank you sir_meili for opening this post and every one who reported the same problem, thank you Adobe and Anit for acting quickly on this. I will also confirm in the next few days if it fixes it on the windows 7 machine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 18, 2014 Jun 18, 2014

Copy link to clipboard

Copied

This seems to have worked for me.  Thanks much!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 23, 2014 Jun 23, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I can confirm that the hotfix worked for Windows 7.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 07, 2014 Jul 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Where can I get this hotfix? Experiencing this exact issue with my Win 7 dev box.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 07, 2014 Jul 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Please send an email to cfinstal@adobe.com to get the hotfix.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 31, 2014 Oct 31, 2014

Copy link to clipboard

Copied

For others' info:

We applied the Hotfix and it did not fix our restart issue.

As it turned out, we had another version of Tomcat installed on the server for a different purpose (which should be fine).  The problem was that both versions of Tomcat (CF11 and standard install) use port 8009 as the shutdown port.  Thus, when we tried restart the CF11 service, it wouldn't shut down while the other Tomcat was running.

This is what fixed it:

1. Go to Coldfusion11 install folder, then \cfusion\runtime\conf

2. Make a copy of server.xml

3. Edit server.xml and change the shutdown port:

<Server port="8090" shutdown="SHUTDOWN">

4. Restart the server

After that, it worked fine.

--

Neal

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 09, 2015 Sep 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

This issue occurred with the base installer of CF11 and was fixed in CF11 Update 1. CF11 Update 1 includes the hf1100-3776060.jar and the same is included in all CF11 updates.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 03, 2015 Dec 03, 2015

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

We are still getting emails from user's referring this forum link for  hf1100-3776060.jar.

This fix was included in CF11 update 1, so if you are on update 1 and above, this hotfix is not required.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines