• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

CF2021 SOAP webservice publishing array argument as any

New Here ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am upgrading a client form CF9 to CF21. Some of the web services are not working in 2021. Each web service with an argument type of array retuens an empy SOAP shell reponse. When looking at thje rendered WSDL, the arument is listed as type 'any'. In the previous version, it was listed as type 'xsd:array

 

CODE:

<cffunction name="getByArray" access="remote" returntype="Node2[]">
<cfargument name="ccode" type="string">
<cfargument name="lCode" type="string">
<cfargument name="ids" type="array">
<cfargument name="def" type="string">
<cfargument name="set" type="string">

 

CF9 WDSL

<wsdl:message name="getByArrayRequest">
<wsdl:part name="ccode" type="xsd:string"/>
<wsdl:part name="lCode" type="xsd:string"/>
<wsdl:part name="ids" type="impl:ArrayOf_xsd_anyType"/>
<wsdl:part name="deflist" type="xsd:string"/>
<wsdl:part name="setlist" type="xsd:string"/>
</wsdl:message>

 

CF20 WSDL

<xs:element name="getByArray">
<xs:complexType>
<xs:sequence>
<xs:element minOccurs="0" name="cCode" nillable="true" type="xs:string"/>
<xs:element minOccurs="0" name="lCode" nillable="true" type="xs:string"/>
<xs:element maxOccurs="unbounded" minOccurs="0" name="ids" nillable="true" type="xs:anyType"/>
<xs:element minOccurs="0" name="deflist" nillable="true" type="xs:string"/>
<xs:element minOccurs="0" name="setlist" nillable="true" type="xs:string"/>
</xs:sequence>
</xs:complexType>
</xs:element>

 

Is this expected behavior? 

 

Accoriding to the docs (https://helpx.adobe.com/coldfusion/developing-applications/using-web-elements-and-external-objects/u...) an agrument with type 'array' shoud publish as 'SOAP-ENC:Array'

 

Not sure if this is why these services are not working. Other calls in the same WSDL are working fine, just ones with arrays are not. 30 hours in and this is the best clue I have. 

 

 

Views

41

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation
Resources
Documentation