• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Deploying coldfusion2023 with podman

New Here ,
Aug 29, 2023 Aug 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am attempting to deploy ColdFusion 2023 containerized with podman in a podman pod along side a MySQL podman container.  The goal is to have a rootless deploy on a VM.  I have succesfully deployed a test with docker-compose in a local docker-desktop environment but when I try to do this on the VM with the following commands I get an error in the Admin console -> Enterprise Manager -> Instance Manager "webcamp_pod: Name or service not known".  I feel like I'm missing a setting somewhere.  Any suggestions or help would be appreciated.

 

podman pod create --network host --name webcamp_pod

podman build -t wc_mysql_db -f=docker_files/Containerfile.mysql .

podman run -d --pod webcamp_pod --name wc_mysql_db wc_mysql_db:latest

podman build -t webcamp_dev -f=docker_files/Containerfile.dev.app .

podman run -d --name webcamp_dev -p 8500:8500 --pod webcamp_pod webcamp_dev:latest

 

Views

116

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Sep 01, 2023 Sep 01, 2023

Solution: I solved the problem myself. Here are the sequence of commands.

 

podman pod create -p 8500:8500 --name webcamp_pod

podman build -t wc_mysql_db -f=docker_files/Containerfile.mysql .

podman run -dt --pod webcamp_pod --name wc_mysql_db wc_mysql_db:latest

podman build -t webcamp_dev -f=docker_files/Containerfile.dev.app .

podman run -dt --name webcamp_dev --pod webcamp_pod webcamp_dev:latest

 

There seems to have been two issues 1. assign the port in the pod not the run container command. 2. addi

...

Votes

Translate

Translate
New Here ,
Sep 01, 2023 Sep 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Solution: I solved the problem myself. Here are the sequence of commands.

 

podman pod create -p 8500:8500 --name webcamp_pod

podman build -t wc_mysql_db -f=docker_files/Containerfile.mysql .

podman run -dt --pod webcamp_pod --name wc_mysql_db wc_mysql_db:latest

podman build -t webcamp_dev -f=docker_files/Containerfile.dev.app .

podman run -dt --name webcamp_dev --pod webcamp_pod webcamp_dev:latest

 

There seems to have been two issues 1. assign the port in the pod not the run container command. 2. adding the t flag in the run command

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
Documentation