• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Prompt to download/ open when opening .cfm files

Guest
Feb 05, 2010 Feb 05, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hello all

I have a new installation of CF8 on a Windows XP Pro machine. Configured to run on IIS. Whenever I try to open CF Administrator or other cfm files, I get a download pop-up instead of loading the file. I have IIS set up to recognized index.cfm files. I made sure CF8 is actually running.

Any input?

Thanks

Khaled

TOPICS
Getting started

Views

3.5K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 05, 2010 Feb 05, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Opening them to display something on a web page or opening them to see the source code?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 05, 2010 Feb 05, 2010

Copy link to clipboard

Copied

You might want to re-run the web server connector.  I've had it fail to do its job properly sometimes, during installation.

It's in [JRun]/bin on a multiserver install (not sure where it is for a standard install... perhaps the [ColdFusion]/bin dir?  wsconfig.exe.

If your server is listed, remove it and re-add it again.

Let us know how you get on.

--

Adam

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 07, 2010 Feb 07, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Verify the steps for configuring IIS for Coldfusion

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 16, 2019 Apr 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

the link is not working

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 16, 2019 Apr 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi madhurib5454​, that link is more than 9 years old. That is a long time in software. You could just google: configure IIS for coldfusion.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 16, 2019 Apr 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you BKBK....

I followed the above mentioned steps...

The Problem is same as the original question by Khaled_E.

I have a CF2016 on a Windows10. Configured to run on IIS. Whenever I try to Browse the created website, I get a download pop-up instead of loading the file. I have IIS set up to recognized index.cfm files. I made sure CF2016 is actually running.

Looking for the solution...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 17, 2019 Apr 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I finally got my website done....

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 16, 2020 Aug 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

 

I got the same problem as you, with coldfusion 10 and windows server 2016.

 

How did you solved that?

 

Thanks!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

How did you solve this?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
Documentation