Highlighted

CF10 office 365 email settings result in undelivered mail

New Here ,
Oct 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hello, can someone help me with the Cold Fusion admin settings to allow mail to be sent using Office 365?

Thanks,

Renee

Renee,

I am able to flawlessly run my cfmail application through office365 with below settings(server level):-

-

Mail Server- smtp.office365.com

Username- abc@adobe.com

Pwd- UserPassword

Port- 587

Enable TLS connection to mail server - Enabled

-

Please try with such settings there.

Regards,

Kaif

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

CF10 office 365 email settings result in undelivered mail

New Here ,
Oct 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hello, can someone help me with the Cold Fusion admin settings to allow mail to be sent using Office 365?

Thanks,

Renee

Renee,

I am able to flawlessly run my cfmail application through office365 with below settings(server level):-

-

Mail Server- smtp.office365.com

Username- abc@adobe.com

Pwd- UserPassword

Port- 587

Enable TLS connection to mail server - Enabled

-

Please try with such settings there.

Regards,

Kaif

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 07, 2014 0
Guide ,
Oct 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi Renee,

You might like this thread:

Office 365 + CF Mail

HTH, Carl.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 07, 2014 0
New Here ,
Oct 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi Carl,

Thanks, I saw this one. I did all this. I’ve got a valid username and password and CF validates the credentials when I submit the changes but still won’t send any mail. I changed the port and checked the box for TLS also. There’s a complete lack of information on this subject; both on the web and Adobe’s forums. Finally submitted a case to Adobe.

Thanks for the help. Have a good day,

Renee

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 08, 2014 0
Oct 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Mostly it looks issue from office 365 authentication issue, where CF isn't getting correct authentication specification for same resulting in this behavior.

We are researching for same and would update for same.

Regards,

Kaif Akbar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 08, 2014 0
Oct 15, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Are you getting any error logging in mail.log file when you are executing the cfmail application through office365 settings?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2014 0
New Here ,
Oct 16, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

Yes, there are entries in the log file. I sent them to you. Do you need the mail file again?

This is the error:

"Error","scheduler-4","10/08/14","11:00:33",,"javax.mail.MessagingException: Could not connect to SMTP host: smtp.office365.com, port: 587; nested exception is: javax.net.ssl.SSLException: Unrecognized SSL message, plaintext connection?"

Thanks,

Renee

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 16, 2014 0
Oct 16, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Renee,

I am able to flawlessly run my cfmail application through office365 with below settings(server level):-

-

Mail Server- smtp.office365.com

Username- abc@adobe.com

Pwd- UserPassword

Port- 587

Enable TLS connection to mail server - Enabled

-

Please try with such settings there.

Regards,

Kaif

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 16, 2014 0