Highlighted

Cold Fusion 11 email

Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

The following message in the email log file:

An exception occurred when setting up mail server parameters. This exception was caused by: coldfusion.mail.MailSpooler$SpoolLockTimeoutException: A timeout occurred while waiting for the lock on the mail spool directory

There have been some issues with connecting to the email server.

Per my research, the email spool is on disk. I cannot find the location.

In the CF administrator, there are no emails undelivered.

When try to send an email from the production server, the email times out.

Using Cold Fusion 11.

Is there a return code that be checked within the Cold Fusion code?

Thanks,

Mike

Views

1.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Cold Fusion 11 email

Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

The following message in the email log file:

An exception occurred when setting up mail server parameters. This exception was caused by: coldfusion.mail.MailSpooler$SpoolLockTimeoutException: A timeout occurred while waiting for the lock on the mail spool directory

There have been some issues with connecting to the email server.

Per my research, the email spool is on disk. I cannot find the location.

In the CF administrator, there are no emails undelivered.

When try to send an email from the production server, the email times out.

Using Cold Fusion 11.

Is there a return code that be checked within the Cold Fusion code?

Thanks,

Mike

Views

1.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 08, 2015 0
Advocate ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The default spool folder is usually "C:\ColdFusion11\cfusion\Mail\Spool"

Do you get the same error if you don't spool the email and send it directly? Does the email send ok when not spooled? Does a restart of the CF service fix the issue?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

On restarting the service, is that the ColdFusion11 Application Server or the ColdFusion 11 Add-on Services?

On the "don't spoo the email", does that mean not selecting the "Spool mail messages for delivery" option in the administrator?

Thanks,

Mike

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Advocate ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The application server, but no harm in restarting all the services.

The option for no spooling is the one  you mentioned. Alternatively you can apply the spool="no" attribute to the cfmail tag that you are using.

Also, what is the spool interval time set to?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The spool interval time is set to 15 seconds.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I put the  spool="no" in the CFmail and the error come up right away.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Advocate ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Do you follow any lock down guides? I assume the email server i perfectly fine?

Is the problem intermittent or on every email? Did you restart the services?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Explorer ,
May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The server is production. Cannot restart the services during the day and need permission to do so.

Email was working and is not working now. There has been not any changes to the CF admin.

There has been an issue with the email server. It is currently being looked at.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2015 0
Explorer ,
May 14, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I noticed that when an email is sent, it's not appearing in the mailsent.log file.

Also, I have put spool="no" in the CFmail and the "

There are no messages of undelivered email or errors. The pages errors out with the following:

Error

An error occurred while executing the application. Please try again or contact the administrator.

Below is the sample used. It works in the other environments but not in production.

 

<cfmail to="test.test@company.com" from="test@company.com" subject="Test email production" server="xxx.xxx.xx.xx" port="25" spool="no">

Email attempt. Test email.

</cfmail>

Does cfmail wait for a confirmation from the email server?

Thanks,

Mike

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 14, 2015 0
Advocate ,
May 14, 2015

Copy link to clipboard

Copied

What does the coldfusion-out.log say? If you are getting the page saying an error occurred, then there should be something in that log file to tell you why.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 14, 2015 0
Explorer ,
May 14, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

The message in the log file stated the spool="no" was not vaild. I removed it and now the email works.

Thanks,

Mike

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 14, 2015 0
haxtbh LATEST
Advocate ,
May 15, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Sorry that was my bad as its spoolenable='yes'

Usual story though, always read the logs on errors.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 15, 2015 0