coldfusion 2016 install on Centos 7 apache control script

Community Beginner ,
Jun 29, 2017 Jun 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am trying to install

Coldfusion 2016 on a CentOS 7 Linux machine  with an Apache Web Server

also, same problem with Coldfusion 8 on a CentOS 7 Linux machine  with an Apache Web Server

The install script prompts for the "apache control script",

The script does NOT exist.

CentOS now controls the services via systemctrl

How do I get the install to work?

Any ideas?

I have skipped the web server configuration part of the install.

Apache will just displays coldfusion scripts as text.

I have tried using wsconfig, but doesn't work. (The 'ok' button is greyed out.

I have tried to hack the httpd.conf file, but that doesn't not work.

How do I get the install to work?

Any ideas?

I have modified the httpd.comf

to use mod_run. still not working.

I have extracted the mod_jrun "so" files

as outline in this link

https://www.apachelounge.com/viewtopic.php?p=5352

Views

2.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 12, 2017 Jul 12, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Could you please confirm, if you are using CentOS built-in Apache.

You can run the connector command from \coldfusion2016\cfusion\runtime\bin. Use the below command.

./wsconfig -ws Apache -bin /usr/sbin/httpd -script /usr/sbin/apachectl -dir /etc/httpd/conf/ -v

Thanks,

Priyank

Thanks,
Priyank Shrivastava

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 13, 2017 Jul 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Could you please confirm, if above command works for you.

Thanks,

Priyank

Thanks,
Priyank Shrivastava

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 13, 2017 Jul 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

sorry for the delay.

The command sort of "worked".

Apache will not start.  I have been trying to diagnose

the problem.

It appears to be an error with the mod_jk.conf file.

Log states that apache can NOT write to a file.

wsconfig.log

      at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ApacheInstaller.restartWS(ApacheInstaller.java:595)

        at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ApacheInstaller.installConnector(ApacheInstaller.java:324)

        at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.installConnector(ConnectorInstaller.java:432)

        at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.doIt(ConnectorInstaller.java:372)

        at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.main(ConnectorInstaller.java:887)

[Thu Jul 13 11:37:29.104311 2017] [auth_digest:notice] [pid 27576] AH01757: generating secret for digest authentication ...

[Thu Jul 13 11:37:29.106949 2017] [lbmethod_heartbeat:notice] [pid 27576] AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor

[Thu Jul 13 11:37:29.266555 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 27576] AH00163: Apache/2.4.6 (CentOS) PHP/7.1.6 configured -- resuming normal operations

[Thu Jul 13 11:37:29.266644 2017] [core:notice] [pid 27576] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'

[Thu Jul 13 11:37:35.031354 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 27576] AH00170: caught SIGWINCH, shutting down gracefully

[Thu Jul 13 11:38:11.892368 2017] [core:notice] [pid 27644] SELinux policy enabled; httpd running as context system_u:system_r:httpd_t:s0

[Thu Jul 13 11:38:11.895152 2017] [suexec:notice] [pid 27644] AH01232: suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)

[Thu Jul 13 11:38:11.895388 2017] [jk:error] [pid 27644] (13)Permission denied: mod_jk: could not open JkLog file /opt/coldfusion2016/config/wsconfig/1/mod_jk.log

AH00016: Configuration Failed

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 13, 2017 Jul 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

sorry for the delay.

The command sort of "worked".

Apache will not start. I have been trying to diagnose

the problem.

It appears to be an error with the mod_jk.conf file.

Log states that apache can NOT write to a file.

wsconfig.log

at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ApacheInstaller.restartWS(ApacheInstall er.java:595)

at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ApacheInstaller.installConnector(Apache Installer.java:324)

at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.installConnector(Con nectorInstaller.java:432)

at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.doIt(ConnectorInstal ler.java:372)

at com.adobe.coldfusion.connector.connectorinstaller.ConnectorInstaller.main(ConnectorInstal ler.java:887)

AH01757: generating secret for digest authentication ...

AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor

AH00163: Apache/2.4.6 (CentOS) PHP/7.1.6 configured -- resuming normal operations

AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'

AH00170: caught SIGWINCH, shutting down gracefully

SELinux policy enabled; httpd running as context system_u:system_r:httpd_t:s0

AH01232: suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)

(13)Permission denied: mod_jk: could not open JkLog file /opt/coldfusion2016/config/wsconfig/1/mod_jk.log

AH00016: Configuration Failed

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 13, 2017 Jul 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I can see that SELinux is enabled in your server. Please check the ColdFusion lockdown guide for more details about the SELinux. TO fix this problem, you have to make a manual change.

Go to /etc/httpd/conf/ and open mod_jk.conf and comment the "JkLog file /opt/coldfusion2016/config/wsconfig/1/mod_jk.log" and start Apache. It will work.

Thanks,

Priyank

Thanks,
Priyank Shrivastava

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 17, 2017 Jul 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I have disabled the firewall and selinux.

I now get connection reset, everytime I access the page.

I look through the error logs and in message:

AH00052: pid 16454 exit signal Segmetation fault (11).

repeated over and over.

It seems like there is a problem with the either coldfusion or java.

The only thing I am programing in is Coldfusion.

Any ideas?

Brian Erickson

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 17, 2017 Jul 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I have disabled the firewall and selinux.

I now get connection reset, everytime I access the page.

I look through the error logs and in message:

[core:notice] [pid 12395]  AH00052: pid 16454 exit signal Segmetation fault (11).

repeated over and over.

It seems like there is a problem with the either coldfusion or java.

The only thing I am programing in is Coldfusion.

Any ideas?

Brian Erickson

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 17, 2017 Jul 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Brian,

Can you please contact me at cf.install@adobe.com and mentioned this forum thread.

Thanks,

Priyank

Thanks,
Priyank Shrivastava

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 14, 2019 Jan 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue. Was this resolved?

Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 14, 2019 Jan 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Could you please let me know the ColdFusion version and OS. Also please share the complete error.

Thanks,

Priyank

Thanks,
Priyank Shrivastava

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 14, 2019 Jan 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Greetings.

CF Version 2016 Standard, all 7 hotfixes.

OS is Cent OS 7 ( RHEL 7 ) with all updates.

Apache/2.4.6 (CentOS)

I had the same sequence of events as above. Now the browser is just saying "The connection was reset". I can't find any specific errors.

CORRECTION, I am seeing: AH00052 child pid (20697) exit signal Segmentation fault (11).

Thanks!

JW

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 20, 2019 Jan 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

UPDATE :: Solved by disabling SeLinux.

Thanks,

JW

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 07, 2019 Feb 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I was having the same issue on Red Hat 7

You don't need to disable SeLinux though. If you follow this lockdown guide, it shows you what permissions and what SeLinux options to change.

http://wwwimages.adobe.com/content/dam/acom/en/products/coldfusion/pdfs/coldfusion-2016-lockdown-gui...

Hopefully that will work for you if you'd like to keep SeLinux enabled.

PG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 07, 2019 Feb 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks! Good to know. Must have missed that line.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines