Highlighted

ColdFusion gives a 401 when using Windows Authentication

Community Beginner ,
May 04, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have a Windows 2012R2 server running CF 11.  ColdFusion is running as a local service account, and is working properly for all other applications on this web server.

I am migrating an old app over from ColdFusion 8 that requires Windows Authentication.  When using Anonymous access, the users can access the app and it works properly.  When I turn on Windows Authentication, users are getting a 401 error.  Event Viewer shows a successful logon (4624).  If they access "file.cfm", they get a 401 error.  If they access "file.txt", they get the contents of the file successfully.  Authentication is successful, apparently, and both files have the same permissions. 

When the user is made a local Administrator, he is able to access the file.  Taking away Administrator privileges, we get the 401.  I tried giving that user full control over webroot, over CF.root, over everything I could think of, but no luck. 

I tried using ProcMon to point me somewhere, but must not know it well enough to get anything I can use here.  No Access Denied.  What else can I do? Any ideas?

Thanks...

It just started working.  Not sure what happened, possibly a system restart.

Views

423

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

ColdFusion gives a 401 when using Windows Authentication

Community Beginner ,
May 04, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have a Windows 2012R2 server running CF 11.  ColdFusion is running as a local service account, and is working properly for all other applications on this web server.

I am migrating an old app over from ColdFusion 8 that requires Windows Authentication.  When using Anonymous access, the users can access the app and it works properly.  When I turn on Windows Authentication, users are getting a 401 error.  Event Viewer shows a successful logon (4624).  If they access "file.cfm", they get a 401 error.  If they access "file.txt", they get the contents of the file successfully.  Authentication is successful, apparently, and both files have the same permissions. 

When the user is made a local Administrator, he is able to access the file.  Taking away Administrator privileges, we get the 401.  I tried giving that user full control over webroot, over CF.root, over everything I could think of, but no luck. 

I tried using ProcMon to point me somewhere, but must not know it well enough to get anything I can use here.  No Access Denied.  What else can I do? Any ideas?

Thanks...

It just started working.  Not sure what happened, possibly a system restart.

Views

424

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 04, 2017 0
Community Beginner ,
May 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

It just started working.  Not sure what happened, possibly a system restart.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 06, 2017 0