Highlighted

getting ?????? displayed when try to get Japanese

Community Beginner ,
Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

on my old server I have ColdFusion 6.1 and Japanese characters work great CF 6.1 Test Language , but now on my new server that I have ColdFusion 11 I get  ?????? displayed CF 11 Test Language can anybody help.

THANK YOU

[Moved from the non-technical Lounge Forum to the specific Program forum... Mod]

[Here is the list of all Adobe forums... https://forums.adobe.com/welcome]

Views

131

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

getting ?????? displayed when try to get Japanese

Community Beginner ,
Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

on my old server I have ColdFusion 6.1 and Japanese characters work great CF 6.1 Test Language , but now on my new server that I have ColdFusion 11 I get  ?????? displayed CF 11 Test Language can anybody help.

THANK YOU

[Moved from the non-technical Lounge Forum to the specific Program forum... Mod]

[Here is the list of all Adobe forums... https://forums.adobe.com/welcome]

Views

132

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 11, 2017 0
Community Beginner ,
Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I did some more testing and actually discovered that I have problem with storing MySQL record to the database.

I tried to use following code

<cfquery name="update_menu_categories1184_record" datasource="studio11_nav">

UPDATE `menu_categories1084` SET `cTitle` = '物件検索', `cTitleH` = '物件検索' WHERE `menu_categories1084`.`categoryID` = 3;

</cfquery>

But when I looked directly in the database I see ????

Also if I use that command  ( UPDATE `menu_categories1084` SET `cTitle` = '物件検索', `cTitleH` = '物件検索' WHERE `menu_categories1084`.`categoryID` = 3; ) directly through PHP MyAdmin it works perfect I get 物件検索.

So I'm not sure if it's any disconnect between cold fusion storing the data to database.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 11, 2017 0
Community Beginner ,
Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I finally figured it out.

How do I store Japanese characters in a mySQL database?

Ensure you've enabled unicode in your CF dsn

1) Select  Data & Services > Datasources > (Your MySQL Datasource)

2) Click:   Show Advanced Settings

3) In "Connection Settings" enter:

 

useUnicode=true&characterEncoding=UTF-8 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 11, 2017 0