Highlighted

HTTP Error 500.19 - Internal Server Error

Explorer ,
Jun 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I kept getting this the following error. I installed ColdFusion 11 and repoint everything to the new ColdFusion 11 and for some reason, I kept getting this error. Any suggestion is much appreciated.

Config Source:

  474: <staticContent>   475: <mimeMap fileExtension=".air" mimeType="application/vnd.adobe.air-application-installer-package+zip" /> 476: <clientCache cacheControlMode="UseExpires" httpExpires="Sun, 19 Jul 2020 00:00:00 GMT" /> 

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

HTTP Error 500.19 - Internal Server Error

Explorer ,
Jun 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I kept getting this the following error. I installed ColdFusion 11 and repoint everything to the new ColdFusion 11 and for some reason, I kept getting this error. Any suggestion is much appreciated.

Config Source:

  474: <staticContent>   475: <mimeMap fileExtension=".air" mimeType="application/vnd.adobe.air-application-installer-package+zip" /> 476: <clientCache cacheControlMode="UseExpires" httpExpires="Sun, 19 Jul 2020 00:00:00 GMT" /> 

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 08, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi Chong,

1. Navigate to the website root and take a backup of web.config.

2. Delete the web.config.

3. Restart the webserver.

4. Launch the Web Server Config tool as administrator and recreate a connector with “ALL” or "individual" website.

5. Access the Admin from any of these URLs http://127.0.0.1/CFIDE/administrator/index.cfm or http://localhost/CFIDE/administrator/index.cfm or http://server_name/CFIDE/administrator/index.cfm.


Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 08, 2015 1
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the help. I got rid of the error and get closer; however, I'm receiving the following.I can only access the CFID/Administrator/index.cfm page only have I specify the port number 85001.

The service is unavailable. 

Service Temporarily Unavailable!

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.



  Jakarta/ISAPI/isapi_redirector/1.2.40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Can you ensure that ColdFusion service is running? Also, what is the exact URL, you are trying?

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Usually I have found that this error relates to ColdFusion service not running but in this case, it is running. The exact URL is localhost. If I tried http://localhost:8501/CFIDE/administrator/index.cfm‌ and http://localhost:8500/CFIDE/administrator/index.cfm I can access the ColdFusion administrator.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

By the way, I noticed the web.config was not regenerate after I've removed it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I wonder if the site is still point to my old ColdFusion 10, which I stopped the service. Should I remove ColdFusion 10? How do I verify if my site is using the ColdFusion 11 service? Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You need to recreate the connector. Before that, you need to ensure that, the old connectors (if any) are removed. Then create a new connector with CF11.

Chong Lor wrote:

I wonder if the site is still point to my old ColdFusion 10, which I stopped the service. Should I remove ColdFusion 10? How do I verify if my site is using the ColdFusion 11 service? Thanks!

To verify the current connector info, go to IIS>Server>Handler Mappings and IIS>Sites>Website>Handler Mappings and search for cfc/cfm/cfr handler mapping. Double click on them and verify the path.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Took a look at the Handler Mappings and in fact it was still pointing to the ColdFusion 10. I assuming that is why I kept receiving the service temporary unavailable. However, how do I change it? I tried to manually point it to the ColdFusion 11 but as soon as I restart the IIS service, it re-points back to ColdFusion 10. In the "Entry Type" is showed as "Inherited".

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

That won't work

Chong Lor wrote:

Took a look at the Handler Mappings and in fact it was still pointing to the ColdFusion 10. I assuming that is why I kept receiving the service temporary unavailable. However, how do I change it? I tried to manually point it to the ColdFusion 11 but as soon as I restart the IIS service, it re-points back to ColdFusion 10. In the "Entry Type" is showed as "Inherited".

You need to launch the Web Server Config tool as administrator and remove the connector for CF10. Ensure, that all the handlers are gone, both at site and server level. Restart IIS to be on the safer side. Now launch the Web Server Config tool as administrator and create a connector with CF11. Test ColdFusion Admin.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Okay, that corrects the handler mapping. However, now the localhost page shows "Adobe ColdFusion 11.0.0 is not supported."

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Could you take a screenshot and share it with us?

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

There is nothing on the screen besides this line line of text.

The service is unavailable.Adobe ColdFusion 11.0.0 is not supported.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

What is your server specification and environment?

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

We used CommonSpot as our CMS and I've checked with Paperthin, CommonSpot 9.0.2 does support ColdFusion 11.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Not sure about Paperthin/CommonSpot, but please verify, that your environment should be supported, as per http://wwwimages.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/coldfusion/pdfs/cf11/coldfusion11-support-m...

Please try the following:-

  1. Stop ColdFusion service, if already running.
  2. Launch Command prompt as Administrator.
  3. Browse to cf_root\cfusion\bin and run the following command cfstart.bat
  4. Try to access the CF admin, once the services are started.

In case it gives an error message, please share the same.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Based on the ColdFusion11 support matrix, it checks out. We should have no problem. Before I went through the steps you posted above, the localhost:8501/CFID/Administrator/index.cfm works fine but only the localhost does not work.

After I type in the cfstart.bat in Command prompt, it ran a bunch of things but it stopped at INFO: Server startup in 44723 ms, see image attached. The ColdFusion services is never started by launching cfstart.bat after I shut it down.cfstart.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Okay, so I went back Windows Services and manually start CF again and I got this popup.

Error starting CF service.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Chong Lor wrote:

Based on the ColdFusion11 support matrix, it checks out. We should have no problem. Before I went through the steps you posted above, the localhost:8501/CFID/Administrator/index.cfm works fine but only the localhost does not work.

When you say that, "localhost does not work" what do you mean by that? what is the result you are expecting? If localhost:8501/CFID/Administrator/index.cfm works, that means, ColdFusion is working.

Chong Lor wrote:

After I type in the cfstart.bat in Command prompt, it ran a bunch of things but it stopped at INFO: Server startup in 44723 ms, see image attached. The ColdFusion services is never started by launching cfstart.bat after I shut it down.cfstart.png

The above screen confirms, that ColdFusion is starting up properly.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You will have to close the Command Prompt, before attempting to start the service from windows services.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I can access the ColdFusion Administration via http://localhost:8501/CFIDE/Administrator/index.cfm but when I tried to access my website via http://localhost, I kept getting the "The service is unavailable.Adobe ColdFusion 11.0.0 is not supported".

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Chong Lor wrote:

Yes, I can access the ColdFusion Administration via http://localhost:8501/CFIDE/Administrator/index.cfm but when I tried to access my website via http://localhost, I kept getting the "The service is unavailable.Adobe ColdFusion 11.0.0 is not supported".

Then, its clearly a problem with your website. Can you ensure that the coldfusion handlers are there in place. Check what is the default page set to under your site? What is the code doing on that page? Check for anything in Application.cfm/ Application.cfc?

Try to create a sample test page and then access the same like http://localhost/test.cfm.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Okay, I think you're right. I put in a test.html file inside the localhost/test.html and it outputs the Hello World but if I put Hello World inside the <cfoutput> tag in a .cfm file, I get the "The service is unavailable" texts on the page.

<cfoutput>

  <!doctype html>

  <html>

  <head>

  <meta charset="utf-8">

  <title>Test</title>

  </head>

  <body>

  Hello World

  </body>

  </html>

</cfoutput>

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

No problems. Do you have an Application.cfm/ Application.cfc in the same folder, where you have the test cfm page?

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Anit_Kumar wrote:

No problems. Do you have an Application.cfm/ Application.cfc in the same folder, where you have the test cfm page?

Regards,

Anit Kumar

Yes, I do have these two files. When I tried to access the Application.cfm file, I got an internal server error. Anyway, I updated ColdFusion to the latest Update (5), and I now I received the following information:

The page was not displayed because there was a conflict. CommonSpot Configuration Error

Object Instantiation Exception.

  Detail: Class not found: com.paperthin.common.security.CSRoot

 


CommonSpot is unable to load and/or initialize one or more core components, indicating one or more of the following:

  • The directory {commonspot-root}/java is not in the CLASSPATH for the current JVM
  • The file {commonspot-root}/java/commonspot.jar is not the correct version for this version of CommonSpot. Please note that this file cannot be updated while the ColdFusion service is running.
  • The CLASSPATH setting for the current JVM contains more than one reference to a '.../commonspot/java' directory
  • CommonSpot was unable to find or create the configured log directory
  • The ColdFusion service has not been restarted since the last configuration error was encountered

After fixing the problems listed above, you will need to stop and restart ColdFusion.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Rename the Application.cfm/ Application.cfc to Application.cfm_old/ Application.cfc_old. Create a test.cfm with the below code

<cfdump var="#server#">

Access http://localhost/test.cfm and let us know, what happens.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 09, 2015 0
Explorer ,
Jun 10, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Here's the result of the dump.

server-dump.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2015 0
Adobe Employee ,
Jun 10, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Great. This confirms that ColdFusion is working and so as your website with a test page.

Regards,

Anit Kumar

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2015 0