Highlighted

The MailSpool service is not available

Community Beginner ,
Aug 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I started getting errors:

coldfusion.server.ServiceFactory$ServiceNotAvailableException: The MailSpool service is not available. This exception is usually caused by service startup failure. Check your server configuration.

It started happening after installing newest windows updates. I cannot even acces CF administrator.

Windows Server 2008 R2 Enterprise

ColdFusion 9.0.1

Correct answer by svlacic | Community Beginner

Two files got corrupted:

\lib\neo-cron.xml

\lib\neo-mail.xml

Restored them from the backup, restarted server and worked.

Views

279

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

The MailSpool service is not available

Community Beginner ,
Aug 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I started getting errors:

coldfusion.server.ServiceFactory$ServiceNotAvailableException: The MailSpool service is not available. This exception is usually caused by service startup failure. Check your server configuration.

It started happening after installing newest windows updates. I cannot even acces CF administrator.

Windows Server 2008 R2 Enterprise

ColdFusion 9.0.1

Correct answer by svlacic | Community Beginner

Two files got corrupted:

\lib\neo-cron.xml

\lib\neo-mail.xml

Restored them from the backup, restarted server and worked.

Views

280

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Aug 08, 2014 0
Community Beginner ,
Aug 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Looking into logs I found those errors:http://pastie.org/9456181 when I checked those files on the server, both are empty.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 08, 2014 0
Community Beginner ,
Aug 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Two files got corrupted:

\lib\neo-cron.xml

\lib\neo-mail.xml

Restored them from the backup, restarted server and worked.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 08, 2014 0