• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

First Event/Webinar Yesterday After Upgrade - Numerous Bugs

Participant ,
Mar 19, 2014 Mar 19, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Fortunately no showstoppers, but it was concerning...

The below issues were experienced yesterday during a live event webinar. Fortunately they impacted only those with Host permissions. Fortunately the attendees were not impacted. For this event we had 5 different hosts, all separately logged in from different machines, from 3 different physical locations (Florida, PA, Texas). This was in a Seminar room. I assume they are specific to the latest upgrade, because we never experienced these problems before.

Issues experienced by Hosts:

1. When first logging in, the Share pod with a PPTX file shared was not loading for the hosts. The rest of the Connect room/pods loaded and displayed fine, but the PPTX Share pod was in a continual 'preload' state with the preloader animation (spinning circle/lines) showing. This happened with two different Share pods with PPTX files loaded into them prior to the event so that they would be ready once the event started. Workaround: stop the share and restart it after the hosts had already logged in.

2. Poll pods: when I select the Pod Options > "Hide" option to hide the poll from the stage, it doesn't go away. It stays. The only way to get rid of them was to drag it to the Presenter Only Area. A minute later I found out that, even though it was off of the stage for me and Attendees, it was still on the stage for the other Hosts, and the only way to get rid of them was to manually drag each poll to the POA on each and every host's machine.

Note: this issue did not impact the first poll used during the event, but it did the second and third polls, which were both introduced to the stage at the same time. Perhaps two polls on the stage at the same time caused the issue?

3. Q&A pod: Export to RTF does not export all of the questions! I would need to go back to look at exactly what questions it did export, but of the 12 questions asked during the event, only 4 of them were in the "Export to RTF" file. Fortunately, the "Email Q&A" transcript works fine - all 12 questions were in the text emailed.

We're on a hosted instance of Connect.

Views

816

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Mar 20, 2014 Mar 20, 2014

That is a question better answered by Adobe's team. However, I've never seen a bandwidth issue do anything other than cause the entire room to disconnect. I've not seen specific pods appear/disappear due to bandwidth constraints.

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 19, 2014 Mar 19, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

The 3 issues mentioned above are indeed very concerning. .

Though I am sure we should be able to reproduce the 3rd issue in house if it is consistently reproducible. . I am not sure about the 1st 2..

This is the 1st incident of this kind reported after the upgrade, but we will require your help to provide some repro steps for the 1st 2 issues.. please do report to our support team in case you face this issue again or let us know anything which could have caused this.

Thanks

Sameer Puri

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 19, 2014 Mar 19, 2014

Copy link to clipboard

Copied

My chat pod spontaneously closed during a meeting this afternoon. Could this be another bug?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 19, 2014 Mar 19, 2014

Copy link to clipboard

Copied

@JJones,

Was there more than one person in the room at Host rights? It wouldn't be the first time that someone got curious and hid/changed a pod without realizing that it affected everyone in the room.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 20, 2014 Mar 20, 2014

Copy link to clipboard

Copied

There were three Hosts in the room but none report going anywhere near the

Hide option for the chat pod. Could there be a keyboard shortcut for this

that a Host perhaps stumbled upon without realizing it?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 20, 2014 Mar 20, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I don't see a keyboard shortcut for closing a pod, http://help.adobe.com/en_US/connect/9.0/using/WS5ae85155c1a0214d1172e081227b89777b-8000.html. If it happened once, I would chalk it up to someone just not knowing that hiding the chat pod would do it for everyone, and I'm guessing they won't do it again. It may not hurt to communicate that any changes that a Host makes to a room affects everyone in the room, just to ensure that it doesn't happen again. If the problem persists, then there may be some condition that leads to the pod being hidden and Adobe may be able to help identify it and provide a resolution.

Just because no one admitted to closing the pod, doesn't mean they didn't.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 20, 2014 Mar 20, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the thorough response. What got my attention is that it

happened right when our IT team noted that our bandwidth capacity had

peaked. Can you tell me if each individual pod creates its own stream with

the Adobe server or is the entire Connect window, and all the pods within

it, a single stream?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 20, 2014 Mar 20, 2014

Copy link to clipboard

Copied

That is a question better answered by Adobe's team. However, I've never seen a bandwidth issue do anything other than cause the entire room to disconnect. I've not seen specific pods appear/disappear due to bandwidth constraints.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 21, 2014 Mar 21, 2014

Copy link to clipboard

Copied

For those following this thread, I did consult Connect Tech Support about

this. They tell me that each connect room establishes a single stream

regardless of how many pods are active. This doesn't exactly rule out a

single pod crashing due to network traffic delays but it does make it far

less likely.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 21, 2014 Mar 21, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Thank you JJones for publicly sharing your insights and any info to help the future visitors--small but very nice crowd-sourcing jesture.

Not many community members come back to post their tacit knowledge in the forums.

Respect and regards,

Ashish

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mar 24, 2014 Mar 24, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi JJones

Bandwidth issues will have no impact on the hiding of a pod. I am pretty sure somebody hit it and is refusing to admit it :-). All connect pods come in a single stream and a bandwidth issue may cause an entire Meeting reconnection instead of a single pod getting hidden.

Thanks

Abhinav

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 25, 2014 Mar 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

A follow-up to my original post. The issues mentioned in that post occurred during a Tuesday afternoon webinar.

The following Thursday we held a webinar with 3 hosts. Only one of the issues above was experienced on Thursday: after one of the hosts (me) hides a poll pod, it goes away as intended for everyone except for one or more hosts.

On Tuesday, when we first saw this issue, most (not all) of the poll pods would not go away for every host. The workaround was for the host to drag the pod off the stage. This happened for all of the hosts at different times on Tuesday.

On Thursday, only 1 of the 3 hosts experienced this issue, and it only happened one time, for one of the polls (we had about 11 polls during that webinar).

It's definitely a bug, but not a huge issue if the hosts know to drag the pod off stage.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines