• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Hosted Connect Sessions disconnect

New Here ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello-

 

Wondering if anyone is having similar issues:

1- Running Adobe Connect Training as Host on a Mac laptop with about 30 users logged in.  Running connected via ethernet to GB router with 200Mbps internet.  I occaisonally am disconnected, thus demoting the presenter to participant if I don't reconnect quickly (under 5 minutes).  There seems to be no rhyme or reason.  There are no other streaming apps running in the house at the time.  All users are on the desktop app or mobile, and using VoIP.  This has happened multiple times across various sessions.

2- Using VoIP only for sessions, again only desktop or mobile, and usually there is one or two users I cannot mute audio for either from the Attendees Pod Mute All Users or individually by user as the Host.

 

Any thoughts are greatly appreciated!

TOPICS
Desktop application , Training

Views

130

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It sounds like a bandwidth/connectivity issue. 

Connect is pretty dependant on a good connection with low latency. So, while you may have a decent internet connection, other people/devices in your network can cause issues. Additionaly, other people in your area can cause issues. I have a 300Mbps connection and seem to experience drops a couple times a day when everyone seems to find a need to watch Netflix, play online games, etc. Being that I have a cable connection, it's shared among my whole neighborhood, so if a lot of other households are using the internet it drags everyone down with them. Such is the nature of that type of connection. Some days it's 300Mbps other days I'll see 10Mbps. 

As to the users who you can't mute, this can also be a symptom of latency on their end. If they are on a 3-5 second latency, it's hard to manage them and they are likely experiencing odd behavior in Connect too. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 19, 2020 Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for your reply.  Do you have any recommendations for better configuration or Connect settings to minimize these issues.  Thanks again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines