Locked

Adobe portfolio buttons not saving text styles

New Here ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I've created several button modules on my Adobe Portfolio site, but they dont appear to save the text color. I have an orange button and would like to apply some white text, but whenever I change them and save they revert back to black.

 

I clicked button > edit button > normal > text > white. This changes the button temporarily, and the change even sometimes shows up after I've saved, but as soon as I close the page and return to the portfolio it turns back to black.

TOPICS
Cloud storage web assets , Collaboration

Views

113

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Adobe Community Professional , Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional , Jun 11, 2022 Jun 11, 2022

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, but I've already looked through this but it doesn't solve my problem. There's no specific forum here for Adobe Portfolio and moderators in the past have put my posts in this forum which I why I'm putting it here : )

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 10, 2022 Apr 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Edit Button Colors for Normal and Hover.

Update Live Site.

Use another browser to test.  Or clear your browser's history and data cache.

 

 

 

 

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 25, 2022 Apr 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Nancy,

 

I've folllowed all the steps you mentioned but it doesn't appear to solve my problem. Any change to the button text color on normal and hover seems to be temporary. It shows up as white for a while (on different browsers) but eventually reverts back to black.

 

Could this be a bug?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 25, 2022 Apr 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

CSS has 6 pseudo-classes:

 

a = all links

link = unvisited links

visited = after it is visited in a browser

hover = on mouse over

active = on click

focus = the current active link reached with mouse, scroll or tab key.

 

Black is probably the default visited link style which is why you don't see it initially.  This is perfectly normal and expected browser behavior.  If you clear your browser's history & cached data, all links will revert to your site's unvisited link style.

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 05, 2022 Jun 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hey! I'm having the same issue - I have black buttons that hover blue, but every time I edit it, it reverts to all black. Did you ever find a fix?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 05, 2022 Jun 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Did you Publish site and test with a different browser?

Try clearing your browser's cached data and history.

 

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 07, 2022 Jun 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sadly not. I tried clearing browsers cached data and history (and even tried quite a few different browsers) but the problem keeps cropping up. I used Firefox, Edge and Safari. Everytime I make a change it always appears correctly, but only for a short time before reverting back to black. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 08, 2022 Jun 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Contact Portfolio Support Team below for technical assistance.  New styles are likely conflicting with your Theme's global styles.

 

https://help.myportfolio.com/hc/requests/new?ticket_form_id=177168

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 11, 2022 Jun 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Me too! I've found that it doesn't save on the editor - I'll save/publish, go to check it and it's fine, but the buttons which were previously correct with the hover have reverted back to all black all the time. I don't understand it, I've tried everything 😕 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2022 Jun 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

@naspag18,

Contact Portfolio Support Team.

https://help.myportfolio.com/hc/requests/new?ticket_form_id=177168

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines