Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Decal Bleed Distortion

New Here ,
Sep 28, 2020 Sep 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Has anybody had the same issue here with the decal distorting highlighted in yellow? It happens almost every decal I place but cant find any previous posts with this issue.Mayo.PNG

TOPICS
Problem or error

Views

140

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Sep 30, 2020 Sep 30, 2020
I got your file and confirm the error [bleed] is caused by the model UV map your file back some notes bleed the Dn file I'm sending back is a ful V3.4 public build... not just the model I tend to use the 'magic wand' + 'eyedrop' tools to repair these sort of errors by hand... the Ai just isn't up to it yet you should be able to open these public build DN files in your beta because it is in fact the same build, however prelease builds are not something I'm allowed to talk much about here... t...

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Sep 29, 2020 Sep 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

if you share the Dn we can test it but no thats not normal and I would assume the model UV is the real issue

 

try removing the decal, select the bottle and ask Dimension to generate a new UV map then put the Decal back and run a test rendor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 29, 2020 Sep 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ussnorway

I really appreciate the reply, thanks!

I tried generating new UV's but no luck, I would be so gratefull if you could download (we transfer) and have a look for me.

Bottle Model: https://we.tl/t-z7pBgMEdWr

 

THANKS!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 30, 2020 Sep 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

that file is corupt

Screenshot (729).png

 

  • are you perhaps storing your models in Dn format? that is a known way to bugger files because the Dev team didn't test what happens when you change versions i.e, saving in Dn then upgrading to later builds = corupt files

have you got a copy of the models in Obj?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 30, 2020 Sep 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same result.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 30, 2020 Sep 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ares

What version are you running?

I am running the BETA 4.0 which I should have mentioned in myearlier post.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 01, 2020 Oct 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Updated a few days ago version 3.4 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 30, 2020 Sep 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ussnorway

 

Yes I seem to get corrupt files a a regular issue also, I failed to mention earlier im running Beta 4.0.

please see link below to OBJ.

 

https://we.tl/t-AaADW69ELK

 

Thanks so much!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 30, 2020 Sep 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I got your file and confirm the error [bleed] is caused by the model UV map

your file back

some notes

bleedbleedScreenshot (737).pngScreenshot (738).png

  • the Dn file I'm sending back is a ful V3.4 public build... not just the model
  • I tend to use the 'magic wand' + 'eyedrop' tools to repair these sort of errors by hand... the Ai just isn't up to it yet
  • you should be able to open these public build DN files in your beta because it is in fact the same build, however prelease builds are not something I'm allowed to talk much about here... they should only be asked in the prerelease forums where Adobe staff should know the answers

if you still get issues then please share the decal \ label you want to rendor and I'll try to repair the model at my end for you... good luck with it mate

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines