• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

GPU Render & Decal Placement Issue

Guest
Aug 30, 2020 Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I'm using Adobe Dimensions 2020 v3.3.0 & facing two problems in it.

 

1. GPU Render option suddenly disappeared from preferences. It was working like charm but now it's using CPU for render & taking lot of time for final output.

Solutions tried: Reinstall old/new GPU drivers & Dimensions. Nothing worked.

 

2. I want to place Decal on jar where it'll be covering around 95% of it's surface (circumference, no fill). Whenever I try to do that after some size (say 50%), decal gets distorted weirdly. This is happening only with Jar or cylinder shape.

Solutions tried: I created jars using other 3D softwares and imported obj in dimensions. Generated UVs for every jar imported. Changed surfaces, sizes, etc. Nothing worked.

 

 

TOPICS
Problem or error

Views

126

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 30, 2020 Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

1. is because you updated Gpu drivers and Adobe only tested that single old driver for Gpu rendor then ignored the tool because Apple doesn't want it... Adobe is aware but for now, the only fix is to install the Gpu driver that was around back when the option was first put out

2 is because the jar UV map or actual vertices are made wrong... if you share the file I'll try to fix it for you

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Aug 31, 2020 Aug 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the response.

1. Yes, I did driver update but then uninstalled same & installed old one. Still, the option is missing. Another thing, I am on Windows.

2. I am sharing files on which I am facing the problem but just to check, you can take any jar/cylinder shape available in stock and try to apply attached decal on it.

 

Get Files Here 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 01, 2020 Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

the UV map of that jar is a mess and I'd use a label to work around it

your Dn file back

Screenshot (685).pngScreenshot (687).png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Sep 01, 2020 Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks a bunch for fixing it for me. I can see you have added an extra layer on it. It's an excellent quick fix, though.

I was trying to finger out the GPU render issue. I found that only v442.XX drivers (both studio & game ready) work with GPU rendering. Beyond this, GPU rendering works only with simple designs. For intricate designs, it throws GPU render error & switch back to CPU rendering.
Note: Tested on GTX 1050 Ti & 1650 Max Q Design.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines