PSE 2021 Installation stops dead, no error

New Here ,
Aug 08, 2021 Aug 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Apple MacbookPro, 2015 vintage, MacOS 11.4, 16GB RAM.

Installation dtops dead at 91%; no error message. Activity monitor shows two PSE2021 apps executing, one is marked unresponsive.

I had the Monitor kill the unresponsive module. The other gave "unknown error" message and offered a window "Quit." Clicking on that initiated activity that is going on now for half hour. What gives?

I was hoping to re-statrt one more time before asking for help but now I'm at a loss. The last time I had installation problem like this was on a Windoz

Any help would be appreciated and TIA.

Pete 

TOPICS
Installation

Views

36

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Aug 16, 2021 Aug 16, 2021

Thank you for your help.

Actually I was able to resolve the problem shortly after asking for help by deleting all new modules; downloaded a new copy of the installer and restarted the installation. Everything went smooth this time and I had Photoshop Elements up and running in twenty minutes or less.

Thanks for your help once again.

Pete

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Aug 08, 2021 Aug 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please ensure your computer meets or exceeds the minimum system requirements to run Creative Cloud + OS + all other apps you use. Check each one.
- https://helpx.adobe.com/creative-cloud/system-requirements.html

Pay particular attention to Photoshop's new GPU requirements. See links below.
- https://helpx.adobe.com/photoshop/system-requirements.html
- https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 16, 2021 Aug 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for your help.

Actually I was able to resolve the problem shortly after asking for help by deleting all new modules; downloaded a new copy of the installer and restarted the installation. Everything went smooth this time and I had Photoshop Elements up and running in twenty minutes or less.

Thanks for your help once again.

Pete

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines