Highlighted

Creative Cloud app opening blank

Community Beginner ,
Nov 13, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to open the creative cloud app to download Bridge, but this is how the app opens:

Screen Shot 2013-11-13 at 2.59.52 PM.png

Nothing ever loads into the window. I've tried unistalling and reinstalling numerous times. I tried reading through other comments that sounded similar, they suggested restarting the computer and reinstalling, or using the creative cloud cleaner app. Nothing has worked. I'm running Mac OS 10.7.5

Hi bobbyo2005,

Please navigate to ~/Library/Application Support/Adobe/OOBE/opm.db and trash it. Launch CC desktop and try to sign in.

Regards,

Romit Sinha

TOPICS
Creative Cloud

Views

14.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Creative Cloud app opening blank

Community Beginner ,
Nov 13, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to open the creative cloud app to download Bridge, but this is how the app opens:

Screen Shot 2013-11-13 at 2.59.52 PM.png

Nothing ever loads into the window. I've tried unistalling and reinstalling numerous times. I tried reading through other comments that sounded similar, they suggested restarting the computer and reinstalling, or using the creative cloud cleaner app. Nothing has worked. I'm running Mac OS 10.7.5

Hi bobbyo2005,

Please navigate to ~/Library/Application Support/Adobe/OOBE/opm.db and trash it. Launch CC desktop and try to sign in.

Regards,

Romit Sinha

TOPICS
Creative Cloud

Views

14.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 13, 2013 0
Adobe Employee ,
Nov 14, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Hi bobbyo2005,

Please navigate to ~/Library/Application Support/Adobe/OOBE/opm.db and trash it. Launch CC desktop and try to sign in.

Regards,

Romit Sinha

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 14, 2013 2
Community Beginner ,
Nov 14, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I'm in the folder, but I'm not seeing any opm.db file

I tried doing a search for it too, and nothing came up

Screen Shot 2013-11-14 at 9.00.02 AM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 14, 2013 0
Adobe Employee ,
Nov 14, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 14, 2013 1
Community Beginner ,
Nov 15, 2013

Copy link to clipboard

Copied

IT WORKED!!!

thank you so much!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2013 2
Community Beginner ,
May 29, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Worked for me too. Finally!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 29, 2014 0
New Here ,
Oct 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I finally found the solution for me at least. I'm on a mac and don't have the opm.db file either. What DID work for me is opening System Activity Monitor and terminating all Adobe processes. Some won't seem to go away but Creative Cloud window finally displayed my apps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2015 1
Community Beginner ,
Oct 26, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I have a Mac with OS X 10.10.5 and this finally worked for me. My Creative Cloud screen was totaly blank. It does not even give me the "Creative Cloud Title".

Creative Cloud Screen Shot totally blank.png

I had to do several restarts. I think it has something to do with fonts. I am using Suitcase Fusion 6 (17.3.0)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 26, 2015 0
Community Beginner ,
Dec 04, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I have tried all the recipes for the fix, but have found that they are all only temporary. I can turn off all the Adobe actions in the Activity Monitor, get Creative Cloud to display my apps, then when I go back to Creative Cloud again, I can open all the menu items except the apps. So I get to start the process all over again. Hey Adobe...I think you have a bug to fix here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 04, 2015 0
Community Beginner ,
Dec 04, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Here's what I get when I open the app a second time.

Screen Shot 2015-12-04 at 11.25.03 AM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 04, 2015 0
Community Beginner ,
Jan 15, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I use a Windows 7 Home Premium OS and still did not have any luck after deleting that file. I try opening it back up, and the file reappears on its own just like the OOBE folders after deleting them like said to do in other forums. I've tried uninstalling, restarting my computer, and then reinstalling, but it still is blank. I need Flash Professional CC in order to complete my course this week at Art Institute of Pittsburgh - Online Division, but unfortunately I can not download Flash in order to complete the assignments. The only options I get are for "Help", "Pin to Notification Area..", or "Quit". It is blank like in the photo above.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 15, 2014 1
New Here ,
Jan 17, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have windows 7 64 bit. I also see a blank screen when im trying to log in. Has anyone fixed this for windows users?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 17, 2014 0
Community Beginner ,
Jan 18, 2014

Copy link to clipboard

Copied

any solution yet?

tried:

  • reinstall
  • adobe cleaner tool
  • deleting oobe file/ folder
  • rename oobe file/ folder
  • deleting all adobe files (via search for them)
  • googleing for hours

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 18, 2014 0
Community Beginner ,
Jan 19, 2014

Copy link to clipboard

Copied

SOLUTION:

I JUST MADE A NEW WINDOWS USER ACCOUNT

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 19, 2014 0
New Here ,
Dec 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I can't seem to find the file /opm.db

Screen Shot 2015-12-07 at 11.14.39 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 08, 2015 0
Adobe Community Professional ,
Dec 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You are looking under System Library. Please check under User Library.


~/Library = User Library

/Library = System Library


Follow below steps.

1) Right click on Finder icon and  select "Go-To" Folder option.
  2) You will get a text box, type-in below command and then hit 'Return' key.( " Do not miss ~ symbol " )

~/library

It will open User Library folder.

3)Then navigate to Application Support>Adobe>OOBE. Open OOBE folder and trash Opm.db file.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 08, 2015 1
Adobe Community Professional ,
Dec 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

If you still get same error even after deleting Opm.db file  , follow steps mentioned in below link :

https://forums.adobe.com/thread/1875036

[ Adobe Cleaner tool updated  link is listed at last in that link.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 08, 2015 0
Community Beginner ,
Feb 04, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have Windows 7 Premium.

I've tried all the following in the previous posts to no avail, except KarlRempel's solution worked. Having a new account was the only way for it to work and I did not want that.

I finally figured out the root of all evil. The ampersand in Windows user folder name (not the Windows displayed user name).

If you have ampersand (&) or other non-alphabet characters in windows user folder name (Example: C:\Users\Bob & Mary), then Flash Builder will fail to install (happened to me), Creative Cloud will display white screen, and/or other miscellaneous problems.

I confirmed this to be true and works:

1) I had blank Creative Cloud window as shown in the first post.

2) I renamed the display username and window user folder name by doing the instructions here:

   http://www.ghacks.net/2011/03/28/how-to-change-a-windows-account-name-and-user-profile-folder-name/

   (Example: Change from "Bob & Mary" to "Bob n Mary" - without the quotes)

3) After logging back in my newly renamed account, I opened Creative Cloud and login interface shows up! 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2014 0
Explorer ,
Jul 24, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The blank screen returns almost weekly.  I have done all these steps. What works for me is opening the Activity Monitor ( Mac) and quitting all Adobe processes. Then I re-launch Creative Cloud. Then it is fine, but next week it wont be.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2015 0
Community Beginner ,
Aug 02, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Quitting the Adobe processes in the activity Monitor worked for me. Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 02, 2015 1
New Here ,
Aug 02, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Should I quit just "Adobe Desktop Service" or the other two processes running as well?ActivityMonitorAdobe.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 02, 2015 0
Community Beginner ,
Aug 03, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I quit Adobe CF Helper & Adobe Desktop Svc and that did the trick. They both have the Creative Cloud icon next to them.

CapturFiles-03-28-2015_06.28.09.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 03, 2015 1
New Here ,
Aug 28, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Worked!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 28, 2015 0
New Here ,
Aug 02, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Should I quit just "Adobe Desktop Service" or the other two processes running as well?ActivityMonitorAdobe.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 02, 2015 2
New Here ,
Sep 30, 2015

Copy link to clipboard

Copied

This is the only thing that worked for me too. Very irritating that this keeps happening. When will this issue be resolved for good?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 30, 2015 0
Explorer ,
Aug 04, 2015

Copy link to clipboard

Copied

This is NOT a correct answer. It is only Temporary. See my comments below for a way I find easier, but still not permanent.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 04, 2015 0
Participant ,
Aug 11, 2015

Copy link to clipboard

Copied

It may be your Network Card Driver is incompatible with the Creative Cloud App. In My case the Creative Cloud App would log in but then only show a blank rectangle labeled "Creative Cloud. I had two multiple hour sessions with Adobe Tech Support trying all the stuff above while controlling my computer remotely to no avail.  

My solution:

I uninstalled my Windows 7 PCIe Realtek GBE Driver and installed the Realtek Windows 8.1 PCIe GBE Family Driver fixed everything, the flashing hourglass -gone, the Libraries module flashing -gone, Creative Cloud blank -now working. I was running Windows 7 Pro (64 bit) when this problem started month ago when I upgraded to Photoshop CC 2015 and the most recent version of CC app, I upgraded to Windows 10 pro (64 bit). The Windows 10 installed a NIC driver that slowed my Gigabit Ethernet card to 100mbs, so I downgraded to Windows 7 driver so problem persisted until I installed the Windows 8.1 drivers.

I don't know if this only applies to just the Windows 7 RealteK PCIe GBE Driver or if it applies to other operating systems and different ethernet chip manufacturers, but it does give you another avenue to explore.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 11, 2015 0
New Here ,
Oct 06, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Don't disable your graphics or network drivers or do anything terribly off. Yes there's a compatibility issue with "Creative Cloud desktop" and some video functions in Windows.

Stop Creative Cloud from running by right-clicking on the Notification (old System Tray) and selecting Quit.

Navigate to: "C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC\Creative Cloud.exe," right-click on it, go to Compatibility, and select "Disable display scaling on high DPI settings."

Click OK and then run it. Should work just fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2015 1
Participant ,
Feb 03, 2016

Copy link to clipboard

Copied

This is so ANNOYING!  It seems that every time I try to use the app there is something wrong with it.  It is beyond frustrating, especially considering how much we pay for this service!  Adobe needs to really get it's shit together and start working HARDER to develop programs that actually work as users expect them to.  The quality of their products seems to be declining by the minute.  I appreciate the solution to this issue but we, as users shouldn't even have to be dealing with things like this.  It's ridiculous!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 03, 2016 3