Creative Cloud won't launch on Mac OS 10.10.3

Community Beginner ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Using Mac OS 10.10.3 (latest updates installed) on a MacBook Pro retina (2014).

I've downloaded Creative Cloud and installed the software. But I tried to launch app, nothing happens. It wo n't launch. I've uninstalled and reinstalled. Won't launch. Started up in Safe Mode. Uninstalled and reinstalled. Won't launch. I paid for year's worth of Lightroom and Photoshop use, but now I can't even download the software. WTF?

TOPICS
Creative Cloud

Views

28.6K

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Apr 19, 2015 Apr 19, 2015
This is an issue especially on Mac computers.In this cases , you may try providing full permissions to both Libraries.~/library and /library.make sure that currently logged in user account and Administrator has Read and Write Privileges for Library.Right click on Finder and select Go to Folder option.You will get a textbox , type in as ~/library(do not miss ~  symbol)It will open Library.on the view option for folder , click on 3'rd option .then you will be able to see Library named option on th...

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

what do you see after clicking the executable, not the shortcut?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Whether I click the alias, or the actually executable file, I see the CC icon (greyed out) flash in the Menu Bar, then disappear. Nothing else happens after that.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

This is an issue especially on Mac computers.

In this cases , you may try providing full permissions to both Libraries.

~/library and /library.

make sure that currently logged in user account and Administrator has Read and Write Privileges for Library.

Right click on Finder and select Go to Folder option.

You will get a textbox , type in as ~/library

(do not miss ~  symbol)

It will open Library.

on the view option for folder , click on 3'rd option .

then you will be able to see Library named option on the left corner side ,.

Right click on it and select GetInfo option.

Please right click on Adobe folder and select "GetInfo" option.

Expand the Sharing & Permissions section.

Click the lock icon in the lower-right corner. Enter your administrator user name and password when prompted, and then click OK.

Please click on '+' symbol , it will open list of user accounts.

Add Administrator and currently logged in user account and provide read and write access.

Click the Gear icon, and select Apply to Enclosed Item. Close the Get Info dialog box.

Follow the above same procedure to /library.

Mac computers has 2 libraries ~/library and /library.

After providing read and writing access for currently logged in user account name and Administrator for both ~/library and /library.

Try to launch Creative Cloud application. It should work

Untitledom.png

Also you can  try running disk utility and run repair disk permissions .

Or it will most probably get resolved on Root user account .

OS X Mavericks: Enable and disable the root user

(Applies for Yosemite as well)

How to log in as root

Use these steps in Snow Leopard and later to log in as the root user.

  1. If you are logged in, choose Log Out from the Apple menu.
  2. If you are logging in from a list of usernames with pictures, click Other.
  3. In the Name field, type: root
  4. In the Password field, type the password you defined when setting up the root user account.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thank You.

I forgot about signing in as Root, but the permissions fix did the job for me. You did in minutes what the 24/7 Chat program couldn't do in hours. My thanks!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 19, 2015 Apr 19, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You are most welcome.

I am glad that I was able to help

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi

followed your excellent advice but still does not work for me, I am currently running the 30 day trial, do you think that is why?

regards

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Is the Creative Cloud App still crashing even after providing permissions and try launch on root user account ?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Yes, this is the fix that tomhphoto posted on the apple site that worked for me

Reply  Helpfulby tomhphoto on Apr 22, 2015 12:46 AM

     Just been given a fix by adobe .. On mac 10.10.3 yosemite

     Sign out of cc

Press Command-Shift-G and type /Library and hit enter.

Navigate to Application Support/Adobe

Open SLCache folder and delete all the contents.

Go back and open SLStore folder.

Delete all the contents there.

Open the Creative Cloud app again and sign in.

Open Lightroom now.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Sorry for the misunderstanding , I thought Adobe Creative Cloud app is crashing , My bad lol

The post title says Creative Cloud won't launch .

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

That is correct  ,  you can check last step on below post

Lightroom CC don´t start.. what can I do ?

Thank you for reconfirming that it is valid fix

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Dude. You saved the day. This worked. Thanks

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 23, 2015 Apr 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thank you sooooooooo much

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 23, 2015 Apr 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Brilliant! This worked for me.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 23, 2015 Apr 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks this helped at last

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I'm also running the 30 day trial.  Did you get yours to work?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Yes I did. I followed this advice posted on the apple website:

Reply  Helpfulby tomhphoto on Apr 22, 2015 12:46 AM

     Just been given a fix by adobe .. On mac 10.10.3 yosemite

     Sign out of cc

Press Command-Shift-G and type /Library and hit enter.

Navigate to Application Support/Adobe

Open SLCache folder and delete all the contents.

Go back and open SLStore folder.

Delete all the contents there.

Open the Creative Cloud app again and sign in.

Open Lightroom now.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

SLCache and SLStore folders  holds license files , when you delete the contents , it will Autocreate new files.

You need to sign in again.

Sign out and Sign in Creative Cloud .

When you launch CC Apps , if you get Trial message , in the same pop up , click on " License this Software"  option and sign in.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I did as you suggested but then all y adobe products (PS CC 2014 , Captivate, LR) which were working fine is now throwing Adobe error 16. even the support cannot help me. I am depressed. Please help me.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Sorry , I have to ask because of little confusion here lol .

Is the issue regarding Lightroom launch issue or CC app launch issue?

After doing what you are getting error 16 ?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Just firing up any of my adobe products I get the error 16 message.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Let me elaborate in case I was hasty in my comments. I was looking around to fix the launch of LR CC 2015. Even thought LR CC was just flashing in and out all my rest of adobe products were working fine. Once i added permission to the library folder all my products stopped working. I tried all the comments on SLStore folder and Adobe PCD folder. No luck.

However when i log in as root user all my applications are working. But that won't help. Please please help.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

@Yoosaf

1) Right click on Finder icon and  select "Go-To" Folder option.
  2) You will get a text box, type-in below command and then hit 'Return' key.

/library

3)Then navigate to Application Support>Adobe.

4)Right click on Adobe folder and select "GetInfo" option.

5)Expand the Sharing & Permissions section.

6)Click the lock icon in the lower-right corner. Enter your administrator user name and password when prompted, and then click OK.

7) Click on '+' symbol , it will open list of user accounts.

8)Add Currently logged in user account and Administrator accounts and then provide "Read & Write" permission to all user accounts.

Click the Gear icon, and select Apply to Enclosed Item. Close the Get Info dialog box.

Then try to launch CC apps like PS CC 2014 ,.etc

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Brucgovn

Awesomeeeee!!!!!!!! That worked. You can't imagine how relieved I am . My entire products was like dead.

Ok all my CC products are asking for license but that might just be the license glitch.

I will update you once i get the license issue also solved.

Thank you so much buddy. You saved my day!!!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2015 Apr 22, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You are welcome

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines