trying to install lightroom 6 on windows 7 keep gettin os requirement not met windows vista not supported

New Here ,
May 04, 2015 May 04, 2015

Copy link to clipboard

Copied

any help?

Views

17.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , May 07, 2015 May 07, 2015
Change the setup file compatibility mode to Windows 7 and run the setup file and check.Right click on Installer file and select properties option.Then click on Compatibility tab .Set the OS to Windows 7 and check.

Likes

Translate

Translate
replies 114 Replies 114
New Here ,
Aug 06, 2015 Aug 06, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I don't have anything else to offer except trying another chat, that was my experience and it worked. Good luck.

Sent from my iPad

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 06, 2015 Aug 06, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks

Sent from my T-Mobile 4G LTE Device

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

How do I find the version

Sent from my T-Mobile 4G LTE Device

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

That's ok , the step is common for all versions Windows 7  . 8 , 8.1 or 10.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks

Sent from my T-Mobile 4G LTE Device

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

The above fix should work , if there is no issue with serial number .

Just in case , if you still get Invalid serial number error , it is better to check with the serial number once .

For that , you can contact Adobe Support , they will certainly check and assist you accordingly .

You need to click on Still need help button and select Chat option :

https://helpx.adobe.com/contact.html?step=CCSN_membership-account-payment_account-settings_stillNeed...

For any other queries , you can post questions here .

All the best

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Adobe checked the number today when I down loaded adobe 8

Sent from my T-Mobile 4G LTE Device

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 06, 2015 Aug 06, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I need a link to download... I have not deleted all in folder. When you say down load to windows 7 what do you mean?  Just click on down load  or do I need to direct it?

Sent from my T-Mobile 4G LTE Device

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 07, 2015 Aug 07, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thes workaround worked, I did no more get the error message "unsuportet OS.."

But now I got another problem:

"Inkonsistenz in der Installationsprogramm-Datenbank.." (sorry, my OS and LR ist in German). The log file shows "- 0 fatal error(s), 0 error(s) ".

I tried to fix runnig the AdobeCreativeCloudCleanderTool: no success...

Think, I will move to another graphics tool....

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 08, 2015 Aug 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

For this error , we need to simply rename Caps.db file to Old-Caps.db.

Location :

C: > Program files(x86) > Common Files > Adobe > Caps .     [ Under Common files , you can find an Adobe folder ]

Open Caps folder and rename Caps.db and try to install again .

Reference :

Error "...Installer Database is Corrupt..." when you install Adobe Creative Suite 4 or point product

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I am still at a loss, where did you go to fix this problem

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

So I have download 5 times today,,, 3 times from the disk and twice from the internet, Not the second I open Adobe it locks up ... I am unable to register ,,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 14, 2015 Aug 14, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks so much for your help. I tried your method and 'Lo and Behold.......it worked!!!!!!!!" Thanks Again!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 19, 2016 Jun 19, 2016

Copy link to clipboard

Copied

same to me

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 09, 2017 Mar 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

BAM!!! That was the fix that I needed. I was unable to change my Compatibility Mode.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 10, 2017 Sep 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

That worked!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Oct 30, 2017 Oct 30, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I just had to go to the directory "Win Support files" and open the set-up.exe file.

Thank you Hannes! That worked for me too.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 08, 2015 May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thank You Brucgovn! That worked for me!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 08, 2015 May 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

you are welcome

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 05, 2015 Aug 05, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I am not a computer person,, I do not know what most of you are talking about

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 25, 2015 Aug 25, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thank you! Same issue and I fixed it myself with your direction.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 26, 2015 Dec 26, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Where would I find the installer file to do this? I am getting this error as well

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 14, 2016 Feb 14, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!!!! It fixed it for me!! After hours!! But I did it! Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 20, 2015 Jul 20, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks a lot for your quick feedback!

I'm not sure, what was the right solution, but meanwhile LS 6 ist installed correctly on my pc.

First I copied alle the files from the DVD (also buyed via AMAZON) to my harddisk.

Before starting the setup file from the HD, I changed one setting of the graphics card (DELL laptop, card is named Intel(R) HD Graphics).

I had the choice for the card between quality and performance and switched the setting from preformance to quality.

After this, starting the installion from HD, it works. Now I'm happy.

Please excuse my bad English.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 20, 2015 Jul 20, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks a lot for your quick feedback!

I verifyed your solution and may be this could be right.

But I didn't try this, because meanwhile, after about 15 hours last Sunday, LS 6 ist installed on my pc correctly.

But I don't really know, what was the right solution, cause I tryed so many different thinks in this time.

But now I'm happy and after installion, I immediately made a complete backup from my pc system.

Please excuse my bad English.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines