• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

DW Assets menu(under Window) won't show images

Explorer ,
Mar 13, 2024 Mar 13, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I don't have a clue whether my question is a bug or a how to. I am getteing close to finishing my current version of my website.( I have learned a lot but as several note, have not advanced into best current code. I hope to try my hand at that but that comes after I finish this process).
My question now is about the assets menu in Dreamweaver. I have been using it quite a bit to place images. But today it stopped showing images from the site folder when I open it. The images are still there and I have tried to open the assets on other pages from the one I am working on but same deal, no images listed. The little images icon on the top left of the  asset menu screen seems to be greyed and does not respond to a click. Any Ideas where to go from here to get that working properly?

TOPICS
How to , Product issue

Views

75

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 13, 2024 Mar 13, 2024

Copy link to clipboard

Copied

So it was something to do with moving my site into a new computer. I had bought a refurbished Mac that had problems and had to return it and buy another one, move the site and apps etc. into the new mac and had a bit of problem with the location of the sitefolder that I thought I fixed but I realized today I had not and now assets are working again. To be honest I couldn't explain it coherently. I still have at least 1 issue on my website that I would like to get a better solution for.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 16, 2024 Mar 16, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Did you define your local site folder and does it reside on your primary hard drive?  Site > Manage Sites...  see screenshot.

 

CC-localsite.jpg

Assets are managed by Dreamweaver only if you're working within a defined local site folder.

 

Hope that helps.

 

Nancy O'Shea— Product User, Community Expert & Moderator
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 24, 2024 Mar 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Yes I did that from the beginning, but when I did the transfer a new site folder was created along with the core folder, not through anything I intentionally did, once I saw that the assets seemed to be looking to that extra folder, I kind of swallowed and deleted it because the original folder was also there. No more problem with assets,, it started working.  Like I said that is about the best explanation I can give but you definitely identified the core issue. I was really stymied at first but the whole structure is making more sense and I figured it out.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines