• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

Problem with Google Federation user authentication for Adobe Creative Cloud

Community Beginner ,
Dec 11, 2023 Dec 11, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone,

I'm a teacher from an italian high school and I'm in trouble setting up the Google Federation user authentication for Abode Creative Cloud.

I've followed all the step in the guide provided by Adobe : I've created the directory, created the SAML app in the Google Admin Console, now I have to add the domain to the directory but when it's time to select the domain to add I can't select it and there's an error message saying "Property of another organization" (original error message in the image attached) and I can't really figure out the meaning of this error message, can anyone please help me?

TOPICS
Admin console , Education , Identity and SSO , Troubleshooting

Views

108

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Adobe Employee , Dec 12, 2023 Dec 12, 2023

@Enrico34182138ff84 

This error generally comes when the domain is added/claimed in a different contract/console. It seems you have added the domain successfully in your admin console and assuming your issue is now resolved.

Votes

Translate

Translate
Community Beginner , Dec 12, 2023 Dec 12, 2023

You're right, the issue is solved, there was an old Adobe account (which I wasn't aware of) that already claimed the domain, I've deleted the domain from the old account and successfully added it in the new account.

Thanks everyone for the help!

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Dec 11, 2023 Dec 11, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Is the domain under your admin control in Google?

ABAMBO | Hard- and Software Engineer | Photographer

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 11, 2023 Dec 11, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yes it is.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 12, 2023 Dec 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@Enrico34182138ff84 

This error generally comes when the domain is added/claimed in a different contract/console. It seems you have added the domain successfully in your admin console and assuming your issue is now resolved.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 12, 2023 Dec 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You're right, the issue is solved, there was an old Adobe account (which I wasn't aware of) that already claimed the domain, I've deleted the domain from the old account and successfully added it in the new account.

Thanks everyone for the help!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines