Highlighted

AUSST UpdaterFeed.xml files missing

New Here ,
Nov 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, this may be all my own fault, but i'm new to setting up AUSST servers.

 

I've recently tried setting up an AUSST server using the guide here; https://helpx.adobe.com/au/enterprise/package/help/update-server-setup-tool.html

 

I've set this up on a mac using MAMP as the webserver. The --fresh and --incremental syncs do appear to work, but the updaterfeed.xml files are missing once it completes.

 

here's the command I used;

 

sudo ./AdobeUpdateServerSetupTool --root=/Applications/MAMP/htdocs/ --fresh (or incremental)

 

 

and a sample of the beggining of the log file;

11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | ************************* START Adobe Update Server Setup *************************
11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Rootpath = /Applications/MAMP/htdocs/
11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Fresh is true.
11/11/19 01:25:34:103 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Folder exists at given root path! All the contents of the folder will be deleted.
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Starting HD Workflow
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to create download structure for HD
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to download icons
11/11/19 01:25:42:749 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Item downloaded /Applications/MAMP/htdocs/ACC/services/ffc/icons/productIcon .
11/11/19 01:25:42:749 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to load HDCore Library
11/11/19 01:25:42:760 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to create HUM Library session
11/11/19 01:25:42:761 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to download FFC XML
11/11/19 01:25:49:549 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to set entitlement flag in FFC
11/11/19 01:25:50:683 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Saving modified FFC XML after changes for entitlement flag
11/11/19 01:25:50:951 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Parse FFC XML
11/11/19 01:25:52:432 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Parse FFC Dependency XML
11/11/19 01:25:52:585 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Get all products from FFC XML
11/11/19 01:25:52:763 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Get updates from FFC XML 
11/11/19 01:25:52:874 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | going to set showPrevVersionTag data in FFC
11/11/19 01:25:55:237 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AAM, version = 6.2.10, platform=win32
11/11/19 01:25:55:245 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AAM, version = 6.2.10, platform=osx10
11/11/19 01:25:55:282 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AEFT, version = 16.1.2, platform=osx10-64

and a sample from the end of the logs; doesnt really indicate any specific errors in terms of the setup.

 

 

11/11/19 07:17:40:383 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Exiting hdpimControlProgress with status '0'
11/11/19 07:17:40:886 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2635484 | Received cancel completed from HDPIM 
11/11/19 07:17:40:925 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Inside hdpimTerminateSession
11/11/19 07:17:41:458 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Exiting hdpimTerminateSession, successfully closed session '0'
11/11/19 07:17:41:458 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Download failed for HD Product PRLD 6.1.3 6.1.3.3 win64
11/11/19 07:17:41:469 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to terminate HUM session
11/11/19 07:17:41:480 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Ending HD Workflow
11/11/19 07:17:41:490 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Calling AcroAUSST tool for fresh setup.
11/11/19 07:39:37:336 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Updates for Acrobat have been successfully synced in fresh mode.
11/11/19 07:39:37:338 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | AdobeUpdateServerSetupTool Returned with code: 0.

 

 

It creates the following folders at 172.16.1.10:80

 

ACC

Acrobat

Updates

Webfeed

 

The acc folder is populated with all the downloaded packages ie: http://172.16.1.10/ACC/products/AdobeProducts/PHSP/21.0.37/osx10-64/AdobePhotoshop21-core.zip

 

however the http://172.16.1.104/webfeed/oobe/aam10/mac/ folders for both webfeed and updates are empty and no updaterfeed.xml is present

 

I'm sure i'm missing something obvious here, but not sure what.

 

The intention is to use this with .overrides configured as follows;

 

sudo ./AdobeUpdateServerSetupTool --root=/Applications/MAMP/htdocs/ --genclientconf=/Applications/MAMP/htdocs/CLIENTCONF/ --url="http://172.16.1.10:80/ACC/products/AdobeProducts"

 

which does spit out the overrides files, logs below;

 

 

11/13/19 06:20:14:554 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | ************************* START Adobe Update Server Setup *************************
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Rootpath = /Applications/MAMP/htdocs/
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Genclientconf = /Applications/MAMP/htdocs/CLIENTCONF/
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | URL = http://172.16.1.10:80/ACC
11/13/19 06:20:14:614 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override XML for mac clients
11/13/19 06:20:14:615 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override XML for win clients
11/13/19 06:20:14:615 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Calling AcroAUSST tool for generating override.
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override for Acrobat
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | AdobeUpdateServerSetupTool Returned with code: 0.
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | ************************* END Adobe Update Server Setup *************************

 

 

These are deployed and issuing a RUM command to the deployed devices returns an error code of [1] when sent. Which i assume is because the updaterfeed.xml files are missing.

 

I hope someone can point out what is likely my obvious mistake, as googleing for missing updaterfeed.xml files hasnt been much good to me so far.

Topics

Enterprise

Views

245

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

AUSST UpdaterFeed.xml files missing

New Here ,
Nov 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, this may be all my own fault, but i'm new to setting up AUSST servers.

 

I've recently tried setting up an AUSST server using the guide here; https://helpx.adobe.com/au/enterprise/package/help/update-server-setup-tool.html

 

I've set this up on a mac using MAMP as the webserver. The --fresh and --incremental syncs do appear to work, but the updaterfeed.xml files are missing once it completes.

 

here's the command I used;

 

sudo ./AdobeUpdateServerSetupTool --root=/Applications/MAMP/htdocs/ --fresh (or incremental)

 

 

and a sample of the beggining of the log file;

11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | ************************* START Adobe Update Server Setup *************************
11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Rootpath = /Applications/MAMP/htdocs/
11/11/19 01:25:34:052 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Fresh is true.
11/11/19 01:25:34:103 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Folder exists at given root path! All the contents of the folder will be deleted.
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Starting HD Workflow
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to create download structure for HD
11/11/19 01:25:41:485 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to download icons
11/11/19 01:25:42:749 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Item downloaded /Applications/MAMP/htdocs/ACC/services/ffc/icons/productIcon .
11/11/19 01:25:42:749 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to load HDCore Library
11/11/19 01:25:42:760 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to create HUM Library session
11/11/19 01:25:42:761 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to download FFC XML
11/11/19 01:25:49:549 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to set entitlement flag in FFC
11/11/19 01:25:50:683 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Saving modified FFC XML after changes for entitlement flag
11/11/19 01:25:50:951 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Parse FFC XML
11/11/19 01:25:52:432 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Parse FFC Dependency XML
11/11/19 01:25:52:585 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Get all products from FFC XML
11/11/19 01:25:52:763 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to Get updates from FFC XML 
11/11/19 01:25:52:874 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | going to set showPrevVersionTag data in FFC
11/11/19 01:25:55:237 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AAM, version = 6.2.10, platform=win32
11/11/19 01:25:55:245 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AAM, version = 6.2.10, platform=osx10
11/11/19 01:25:55:282 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Setting isVersionDisabled tag to false for sapCode = AEFT, version = 16.1.2, platform=osx10-64

and a sample from the end of the logs; doesnt really indicate any specific errors in terms of the setup.

 

 

11/11/19 07:17:40:383 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Exiting hdpimControlProgress with status '0'
11/11/19 07:17:40:886 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2635484 | Received cancel completed from HDPIM 
11/11/19 07:17:40:925 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Inside hdpimTerminateSession
11/11/19 07:17:41:458 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Exiting hdpimTerminateSession, successfully closed session '0'
11/11/19 07:17:41:458 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Download failed for HD Product PRLD 6.1.3 6.1.3.3 win64
11/11/19 07:17:41:469 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Going to terminate HUM session
11/11/19 07:17:41:480 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Ending HD Workflow
11/11/19 07:17:41:490 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Calling AcroAUSST tool for fresh setup.
11/11/19 07:39:37:336 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | Updates for Acrobat have been successfully synced in fresh mode.
11/11/19 07:39:37:338 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 2475273 | AdobeUpdateServerSetupTool Returned with code: 0.

 

 

It creates the following folders at 172.16.1.10:80

 

ACC

Acrobat

Updates

Webfeed

 

The acc folder is populated with all the downloaded packages ie: http://172.16.1.10/ACC/products/AdobeProducts/PHSP/21.0.37/osx10-64/AdobePhotoshop21-core.zip

 

however the http://172.16.1.104/webfeed/oobe/aam10/mac/ folders for both webfeed and updates are empty and no updaterfeed.xml is present

 

I'm sure i'm missing something obvious here, but not sure what.

 

The intention is to use this with .overrides configured as follows;

 

sudo ./AdobeUpdateServerSetupTool --root=/Applications/MAMP/htdocs/ --genclientconf=/Applications/MAMP/htdocs/CLIENTCONF/ --url="http://172.16.1.10:80/ACC/products/AdobeProducts"

 

which does spit out the overrides files, logs below;

 

 

11/13/19 06:20:14:554 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | ************************* START Adobe Update Server Setup *************************
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Rootpath = /Applications/MAMP/htdocs/
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Genclientconf = /Applications/MAMP/htdocs/CLIENTCONF/
11/13/19 06:20:14:555 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | URL = http://172.16.1.10:80/ACC
11/13/19 06:20:14:614 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override XML for mac clients
11/13/19 06:20:14:615 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override XML for win clients
11/13/19 06:20:14:615 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Calling AcroAUSST tool for generating override.
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | Successfully created override for Acrobat
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | AdobeUpdateServerSetupTool Returned with code: 0.
11/13/19 06:20:14:640 | [INFO] |  | AAMEE | Utilities | AUSST |  |  | 3540870 | ************************* END Adobe Update Server Setup *************************

 

 

These are deployed and issuing a RUM command to the deployed devices returns an error code of [1] when sent. Which i assume is because the updaterfeed.xml files are missing.

 

I hope someone can point out what is likely my obvious mistake, as googleing for missing updaterfeed.xml files hasnt been much good to me so far.

Topics

Enterprise

Views

246

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 13, 2019 0
New Here ,
Nov 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The same to me on Windows Server.
It seems, that AUSST did not download anymore the updaterfeed.xml.
Examing all the AUSST folders I find a huge ffc.xml and ffc_dependencyChannel.xml.
Unfortunately RUM did not interesting about that, looking to the Webserver Logfile. At least it seems so.
But it searches the updatefeed.xml. The folder are generated using the AUUST Tool. But this Folder is empty.

Any hints are welcome.

Hol

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 24, 2019 0
HolZenH LATEST
New Here ,
Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Okay, I'm one step closer.

The updaterfeed.xml is written, if you call the ausst tool with the "--legacyUpdates" parameter .
In addition to this File there a a huge amount of the updates files written for the older products bevor 2017.

But unfortunately my installed products are still not recognized to be updated with RUM.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 26, 2019 0