• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
Locked
0

Duplicate symbol in iOS native extension

New Here ,
Aug 05, 2013 Aug 05, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to add an Objective C class to an existing native extension that I have for iOS. The code builds fine in Xcode, and the ANE process still seems to work fine. But when I try to package the application for debugging on my iPhone I get this error:

Error occurred while packaging the application:

ld: duplicate symbol _OBJC_METACLASS_$_EmailViewDelegate in C:\Users\jmiller\AppData\Local\Temp\18faba99-de69-437b-8fed-c983e5ce2882/libTspNativeExt.a(EmailViewDelegate.o) and C:\Users\jmiller\AppData\Local\Temp\18faba99-de69-437b-8fed-c983e5ce2882/libnet.theservicepro.a(EmailViewDelegate.o) for architecture armv7

Compilation failed while executing : ld64

EmailViewDelegate is the name of the class I'm trying to add. libTspNativeExt.a is the library I'm building in Xcode. I have no idea where libnet.theservicepro.a is coming from but it is based on the id from my extension.xml (which is net.theservicepro). I've inspected the ANE with WinRAR and although I see my libTspNativeExt.a in the iOS folder, I do not see this other library anywhere.

The only fix I'm seeing is to use hideAneLibSymbols=yes in the launch parameters. However, when I do that I get this error while packaging:

Error occurred while packaging the application:

Compilation failed while executing : ld64

Most people are running into this problem with two native extensions that actually conflict. But something in my flow seems to be duplicating the code within my single ANE. Any suggestions?

Views

879

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 05, 2013 Aug 05, 2013

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

And all it took was typing out the question for the answer to hit me. I'm going to share it here incase anyone else runs into this same problem.

The problem was in my platform_options.xml file for iOS. The previous coder had set it up like this:

<packagedDependencies>

    <packagedDependency>libTspNativeExt.a</packagedDependency>

    <packagedDependency>BMSPrinterKit_US.framework</packagedDependency>

</packagedDependencies>

So behind the scenes, ADT is putting all these dependancies into a libextensionid.a library which means we were telling it to import our library a second time. I'm amazed it actually worked before!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines