• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
Locked
0

Flash Builder 4.7 SWC contents garbled, works in FlashDevelop

Contributor ,
Jun 09, 2014 Jun 09, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have an all-defaults Action Script - Desktop (Runs in Adobe AIR) project with a single MovieClip on the stage from a SWC file created in newest Flash Pro CC. The MovieClip contains buttons, text, etc, for a menu system.

When I build and run it in my regular IDE (Flash Develop), it looks correct:

http://snag.gy/7UFFN.jpg

When I build and run in Flash Builder, it is a complete mess:

http://snag.gy/7Er2e.jpg

The problem is more than visual; DisplayObjects within GfxMainMenu have been randomly swapped with others from the same SWC. When I try to hook up my buttons, I find some of them are actually missing. The weird upside-down ghost logo MovieClip has actually replaced the orange SimpleButton. Needless to say this makes profiling difficult. I've been having this problem with Flash Builder for 3 years across many versions of FB, AIR, Windows, etc etc. Every year I try again with a new approach, hopeful that they've fixed this and I might be able to use FB's excellent profiler for this project. But the basic issue is the same: FB hates the contents of this SWC and I can't find a way to cleanse the demons from it.

This is the code:

public function Main():void

{

  addChild(new GfxMainMenu());

}

You can download the project and SWC here - I'd love to know if others can at least recreate this:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11786661/FlashBuilderTest.zip

Anybody have any clues?

Views

378

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jun 10, 2014 Jun 10, 2014

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Looking into this further, all the garbled symbols appear to be SimpleButtons. Their up, over, and down states are either blank, or they contain random symbols from elsewhere in the file. Many of my buttons contain dynamic TextFields with embedded fonts... but I think the problem may occur in a situation as simple as having 1 shape-filled button and 2 exported symbols in the same swc. I've been taking things out of the swc or copying them to a fresh fla all morning trying to track down a specific simple example of the bug.

But it's gotten hard as FB started crashing and nuking my workspace repeatedly. I remember how much I hate this thing now. FlashDevelop has a great editor and debugger, and Scout is a good profiler, but there are things that only FB can do. Specifically, tell me which references are preventing my objects from being garbage collected.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines