Locked

Error 1603 using SCCM when installing.

New Here ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am having problem installing flash player from the software center after I deploy it. I get the generic error 0x643(1603). Here is my program installation:

msiexec /i "install_flash_player_30_plugin.msi" /qn

and this to uninstall

msiexec /x {696A028E-3E09-40A1-A827-CF1CCBEC41D4} /q

This should work but does not. This is a 32 bit version on a 64 bit windows 10 machine. The .msi file is from Adobe and trying to install the Firefox ESR plugin. I have looked at the SCCM logs but it just says failed. I have looked at the C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashInstall32.log but this is the file when it auto-updated and no errors. Any ideas?

Views

20.4K

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Please provide the following log files for the same installation attempt:

  • C:\Windows\System32\Macromed\Flash\FlashInstall64.log
  • C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashInstall32.log
  • MSI install log with options verbose and extra debugging (v and x) enabled

Upload all 3 files to cloud.acrobat.com/send (see How to share a file using Adobe Document Cloud​) or some other file sharing service of your choice that doesn't require log in to access.  Post the link to the uploaded files in your reply.

The installer is a 32-bit installer, but on a 64-bit OS, it installs both the 32-bit and 64-bit versions of Flash Player, thus both FlashInstall log files are required.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Shared Files - Acrobat.com  will get the last file ASAP. I do see an error in there but it does not tell me anything.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

All 3 log files must be for the same installation attempt.  If the MSI log file is being generated after providing the 2 FlashInstall log files, then new FlashInstall log files, that go with the MSI log file, must also be provided.

Are you installing the PPAPI plugin for Chrome, or some other Chromium-based browser?  If Chrome is the only Chromium-based browser in use, there's no need to install the PPAPI plugin separately as Google embeds Flash Player in Chrome.

I also noticed some updates performed via Background Updater.  Usually enterprise users who deploy the MSI don't enable Background Updates, as they manage the Flash Player deployment via future MSI deployments.  Can you please provide additional information on your deployment strategy (e.g. how exactly to you deploy Flash Player, including updates)?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 07, 2019 Jan 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

The client.msi.log shows this error (same as above):

---------------------------------------------------------------

Action start 23:52:25: StopDeleteWUSER32.

MSI (s) (08:1C) [23:52:26:037]: Machine policy value 'DisableRollback' is 0

MSI (s) (08:1C) [23:52:26:037]: Note: 1: 1402 2: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\Rollback\Scripts 3: 2

Action ended 23:52:26: StopDeleteWUSER32. Return value 3.

---------------------------------------------------------------

At the bottom of the ccmsetup.log it ends with this error:

---------------------------------------------------------------

MSI: Action 23:52:25: StopDeleteWUSER32. Stopping and deleting WUSER32 service 8/20/2009 11:52:25 PM

Installation failed with error code 1603 8/20/2009 11:52:26 PM

Next retry in 120 minute(s)... 8/20/2009 11:52:38 PM

---------------------------------------------------------------

I'm having trouble locating a windows installer log.  The %temp% folder would be in docs&settings\userid\local settings\temp, I would assume and I've looked through the folders for the acct that is doing the client install as well as all the other acct folders and can't seem to locate any logs with a current date/time stamp.  Any idea where I would look?

Also, BTW, I reinstalled MSI 4.5 before I did this last client installation, but I did it remotely/silently, so no prompts or data returned... I just found the errors below in the \windows\KB942288-v3.log file... might be related?

--------------------------------------------------------------

4.140: 2009/08/20 23:44:40.146 (local)

4.140: e:\6c0499dd2b70eebd34aa8b8c33\UPDATE\update.exe (version 6.3.13.0)

4.172: Hotfix started with following command line: /quiet /norestart

4.187: In Function GetReleaseSet, line 1240, RegQueryValueEx failed with error 0x2
8.578: In Function TestVolatileFlag, line 11825, RegOpenKeyEx failed with error 0x2
8.578: In Function TestVolatileFlag, line 11857, RegOpenKeyEx failed with error 0x2
8.578: DoInstallation: CleanPFR failed: 0x2
8.593: In Function GetReleaseSet, line 1240, RegQueryValueEx failed with error 0x2
8.593: SetProductTypes: InfProductBuildType=BuildType.IP

8.593: SetAltOsLoaderPath: No section uses DirId 65701; done.

8.718: DoInstallation: FetchSourceURL for e:\6c0499dd2b70eebd34aa8b8c33\update\update_SP3QFE.inf failed

8.718: CreateUninstall = 0,Directory = C:\WINDOWS\$NtUninstallKB942288-v3$

8.718: LoadFileQueues: UpdSpGetSourceFileLocation for halaacpi.dll failed: 0xe0000102

8.734: BuildCabinetManifest: update.url absent

8.750: Starting AnalyzeComponents

8.750: AnalyzePhaseZero used 0 ticks

8.750: No c:\windows\INF\updtblk.inf file.

8.750: OEM file scan used 0 ticks

10.812: AnalyzePhaseOne: used 2062 ticks

10.812: AnalyzeComponents: Hotpatch analysis disabled; skipping.

10.812: AnalyzeComponents: Hotpatching is disabled.

10.812: FindFirstFile c:\windows\$hf_mig$\*.*

16.500: AnalyzeForBranching used 0 ticks.

16.500: AnalyzePhaseTwo used 0 ticks

16.500: AnalyzePhaseThree used 0 ticks

16.500: AnalyzePhaseFive used 0 ticks

16.515: AnalyzePhaseSix used 15 ticks

16.515: AnalyzeComponents used 7765 ticks

16.515: Downloading 0 files

16.515: bPatchMode = FALSE

16.515: Inventory complete: ReturnStatus=0, 7797 ticks

16.515: Num Ticks for invent : 7797

16.547: VerifyTargetFileSize: Unable to verify size as Source = NULL for file c:\windows\inf\HFX269.tmp

16.578: Copied file:  c:\windows\inf\branches.inf

38.625: Allocation size of drive C: is 4096 bytes, free space = 4751011840 bytes

38.625: Drive C: free 4530MB req: 5MB w/uninstall 0MB

38.625: CabinetBuild complete

38.625: Num Ticks for Cabinet build : 22110

38.625: DynamicStrings section not defined or empty.

38.656: FileInUse:: Detection disabled.

38.656: FileInUse:: Add to list - Service Name: msiserver

39.656: LoadFileQueues: UpdSpGetSourceFileLocation for halaacpi.dll failed: 0xe0000102

40.015: Copied file:  C:\WINDOWS\system32\spmsg.dll

40.125: PFE2: Not avoiding Per File Exceptions.

41.734: DoInstallation: Installing assemblies with source root path: e:\6c0499dd2b70eebd34aa8b8c33\

41.734: Num Ticks for Copying files : 3109

41.812: Num Ticks for Reg update and deleting 0 size files : 78

41.828: DoInstallation: ApplyAdminSystemAclsRecursive for c:\windows\$hf_mig$\KB942288-v3 failed; error=0x00000003

41.843: UpdateSpUpdSvcInf: Source [ProcessesToRunAfterReboot] section is empty; nothing to do.

43.187: RebootNecessary = 0,WizardInput = 1 , DontReboot = 1, ForceRestart = 0

Thanks,

[moderator: link removed - self-promoting your site(s) is not allowed on these user forums]

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 07, 2019 Jan 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm not seeing anything related to a Flash Player installation in the log file you reported.  What exactly are you attempting to do?

If you are attempting to install Flash Player, the generic 1603 MSI error provides no troubleshooting information.  To troubleshoot the Flash Player installation, please provide the following files, for the same installation attempt:

  • 32-bit OS: C:\Windows\System32\Macromed\Flash\FlashInstall32.log
  • 64-bit OS: C:\Windows\System32\Macromed\Flash\FlashInstall64.log AND C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashInstall32.log (both files are required on a 64-bit OS)
  • MSI install log with options verbose and extra debugging (v and x) enabled

Upload all 3 files to cloud.acrobat.com/send (see How to share a file using Adobe Document Cloud) or some other file sharing service of your choice that doesn't require log in to access.  Post the link to the uploaded files in your reply.

Also provide the following information:

  • Client OS version
  • SCCM Server OS version
  • SCCM version

Thank you.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines