Highlighted

No content in CHM output

Adobe Community Professional ,
Feb 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

While I can successfully process CHM, HTML5, and Basic HTML from the Publish pod in Fm 2019, I can't see any content in the CHM file. It shows the bookmarks, but not the content of the topics themselves. The HTML5 and  Basic HTML both work as expected. 

 

Anyone else seen this?

Correct answer by Matt S - Tech Comm Tools | Adobe Community Professional

A shout out to both Rick Stone and Peter Grainge for a post made in the RoboHelp forum...

 

CHM will not display content when viewed across a network connection. As soon as I moved my existing CHM to my C drive, everything worked as expected.

 

Moral of the story: If you produce CHM, don't set your default output location to a network drive.

TOPICS
Publishing

Views

461

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

No content in CHM output

Adobe Community Professional ,
Feb 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

While I can successfully process CHM, HTML5, and Basic HTML from the Publish pod in Fm 2019, I can't see any content in the CHM file. It shows the bookmarks, but not the content of the topics themselves. The HTML5 and  Basic HTML both work as expected. 

 

Anyone else seen this?

Correct answer by Matt S - Tech Comm Tools | Adobe Community Professional

A shout out to both Rick Stone and Peter Grainge for a post made in the RoboHelp forum...

 

CHM will not display content when viewed across a network connection. As soon as I moved my existing CHM to my C drive, everything worked as expected.

 

Moral of the story: If you produce CHM, don't set your default output location to a network drive.

TOPICS
Publishing

Views

462

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Feb 11, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

A shout out to both Rick Stone and Peter Grainge for a post made in the RoboHelp forum...

 

CHM will not display content when viewed across a network connection. As soon as I moved my existing CHM to my C drive, everything worked as expected.

 

Moral of the story: If you produce CHM, don't set your default output location to a network drive.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 11, 2020 1
Adobe Community Professional ,
Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

IIRC there's some jiggery-pokery you can do to your server to enable CHM content to display, but that's usually out of the range of expectations for people to do. Antique output format indeed! 😂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 12, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yeah, the actual moral of the story is 

"Beware any format that looks like it was last updated for Win 98"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 12, 2020 1