alignment: no units shown

New Here ,
Jul 13, 2020 Jul 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone,

 

since one of my recent Illustrator updates there has been a problem: When aligning objects, no units are displayed in the options box (see screenshot attached). I make some tries, flip programs and after a while it works, but not in the beginning. Pretty odd. Does anyone know this problem and a solution to it?

 

Thanks!

TOPICS
Bug , Tools

Views

101

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Adobe Community Professional , Jul 13, 2020 Jul 13, 2020
I've seen that as well in the latest Illustrator version on Mac OS 10.14.6. It seems to be a temporary issue that appears and somehow goes away for some unknown reasons. You may report it as a (minor) bug.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner , Dec 17, 2021 Dec 17, 2021
Hey Jessica,I've been having the same problem for ages.If you're selecting the key object before opening the align palette, sometimes, it does kill the units off and they won't come back.I've found that opening preferences and changing the unit to another type (e.g. pixels) and then putting it back to the one you're using, will usually kick it back into action.Hope this helps.Paul

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jul 13, 2020 Jul 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've seen that as well in the latest Illustrator version on Mac OS 10.14.6.

 

It seems to be a temporary issue that appears and somehow goes away for some unknown reasons.

 

You may report it as a (minor) bug.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey Jessica,

I've been having the same problem for ages.

If you're selecting the key object before opening the align palette, sometimes, it does kill the units off and they won't come back.

I've found that opening preferences and changing the unit to another type (e.g. pixels) and then putting it back to the one you're using, will usually kick it back into action.

Hope this helps.

Paul

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines