illustrator opening local file, verfying access to "192.168.xxxxxxxxxx" and keep loading

New Here ,
Mar 14, 2022 Mar 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone,

 

Whether I open any file in my local drive, illustrator will spend a very long time (complete frozen) to check for a network drive (that doesnot exist in my network now).

 

InkedCapture_LI.jpg

The 192.168.0.111 currently doesnot exist in my network. That network was in my office's network. I dont know why it comes to here.

 

I tried uninstalled AI completely but it doesnot help.

 

Can somebody help please?

 

Thanks a lot

TOPICS
Bug , Performance , Sync and storage

Views

91

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 14, 2022 Mar 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Meeow ,

Do you have any links in the Ai file you're trying to open?

If yes, are those links on the network drive?

If you have access to that network, open the file then package it for remote use. Here's how: https://helpx.adobe.com/illustrator/using/package-files.html

Here are some suggestions from Adobe. See the Suggestions for troubleshooting toward the bottom of the thread. https://helpx.adobe.com/illustrator/kb/illustrator-support-networks-removable-media.html

 

Let us know how you go.

mj

 

mj_0-1647252699306.png

mj_1-1647252699308.png

mj_2-1647252699307.png

Mohammed Jogie |
Adobe Certified Associate |  Expert | Instructor |
Adobe Community Professional | Creative Ambassador | User Group Manager |
Member International Society of Typographic Designers | Lifetime Friend International Council of Design | Interaction Design Association Local Leader |
Member Pan Afrikan Design Institute | Ambassador Visual Arts Network South Africa | Central Executive Committee Member Printing SA |

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 14, 2022 Mar 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your info.

I also found out the problem.

 

In my file, there is a picture which is NOT LINKED.

Meeow_0-1647253256647.png

Meeow_1-1647253282099.png

 

I tried to create a same copy of this file, removing the picture. The problem is solved.

I reembeded the photo from the clean file, the problem is solved too.

 

I guess AI kinda keep the linked info from the previous embedded picture? (bug?)

 

Thanks a lot for the help!

 

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 14, 2022 Mar 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Oh wicked,

 

Glad you're sorted

 

Besr

mj

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines