• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

"UnifiedPluginInstallerAgent" on Windows: unable to install plugins with Admin right

Adobe Employee ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When we try to install a plugins on Illustrator the installer exit with error : "Operation is not supported in elevated mode, use command without sudo/admin "

this mean that we are not enable now to install with admin mode!!

The problem is on Windows !! no problem on mackintosh

Using "UnifiedPluginInstallerAgent" and installing with admin rights should be the right option and not the other way around!!

 

TOPICS
SDK

Views

149

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This seems more like a platform i.e. the OS issue or probably the installer issue(what are you using to create your installer) rather than the SDK issue.

-Manan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This a problem with "UnifiedPluginInstallerAgent" plugings with admin right we can't install zxp files

Program location : "C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe Desktop

this is new issues with the last version 2023 the problem does not exist with 2022 version

Note that on windows we can remove admin privileges to user 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Ok, in that case maybe @erinferinferinf could shed some light on this.

-Manan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What is the plug in you are trying to install? Is it compatible with the version of windows you are running? You may have to go to the plug in website and check whether the plug in is designed to run on win 10 or 11 for example.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

It's our plugin and it's not the first version we install it with Illustrator

since the version 2022 all is ok but not with this new version 2023 of "UnifiedPluginInstallerAgent" we have this error!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @MikeGondek,

I don't think plugins depend upon the OS version explicitly to work or not. I mean if the plugin is created using the correct SDK and correct build tools then all should be taken care of by the host application and it should load. Unless of course we have issues like OS locking something like the quarantine file attribute on the MAC. I don't suspect an SDK issue it should be the UPIA or an OS thing.

-Manan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for your response

I confirm that it's a UPIA problem

Regards,

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Sderbel

I'll DM you a workaround.

 

In a situation like this, please also collect the log files to share with Adobe: https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-log-collector.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines