Color different on canvas compared to swatch and export

New Here ,
May 16, 2021 May 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey community! My colours aren't showing up properly on my Mac. I have the colors and document set to RGB color mode and, as you can see, the colors appear different when I use them on my canva vs what the swatch shows. When I export the document, the color is correct (what's shown in the swatch), but it's really hard to design in Illustrator when the shapes on the canvas aren't showing the right color.

 

I even re-booted Illustrator resetting all of my preferences and it's still having this issue.

Help? TYA!

Screenshot 2021-05-16 at 7.16.15 PM.png

TOPICS
Draw and design

Views

109

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Employee , May 16, 2021 May 16, 2021
Hi Melanie, Sorry to hear about your experience. Would you mind sharing the version of the OS & Illustrator? Do you see this behavior while working on a specific file? Have you tried toggling CPU/GPU Preview? This information would help us assist you accordingly. Looking forward to your response. Regards, Ashutosh

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
May 16, 2021 May 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Melanie,

 

Sorry to hear about your experience. Would you mind sharing the version of the OS & Illustrator? Do you see this behavior while working on a specific file? Have you tried toggling CPU/GPU Preview?

 

This information would help us assist you accordingly. Looking forward to your response.

 

Regards,

Ashutosh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 17, 2021 May 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'm running MacOS Catalina 10.15.7 and Illustrator 25.2.3.

 

The CPU/GPU tip fixed it, thanks! It's strange that that didn't reset when I reset Illustrator settings.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines