Highlighted

Illustrator lagging on macOS 10.14.6

Participant ,
Aug 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For the last 2-3 rounds of updates I've noticed that any object with more than about 10 node/anchor points on it causes Illustrator to lag when refreshing screen for changes, or screen lag when trying to move the object around.

No gradients or images masked inside, just vector object.

Is anyone else getting this issue?

my OS: iMac 10.14.6 4ghz Intel i7 processor, 24gig RAM

 

 

{Renamed by MOD}

 

TOPICS
Performance

Views

39

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Illustrator lagging on macOS 10.14.6

Participant ,
Aug 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For the last 2-3 rounds of updates I've noticed that any object with more than about 10 node/anchor points on it causes Illustrator to lag when refreshing screen for changes, or screen lag when trying to move the object around.

No gradients or images masked inside, just vector object.

Is anyone else getting this issue?

my OS: iMac 10.14.6 4ghz Intel i7 processor, 24gig RAM

 

 

{Renamed by MOD}

 

TOPICS
Performance

Views

40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Aug 05, 2020 0
Adobe Employee ,
Aug 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry to hear about your experience. Would you mind sharing version of the OS?

I'd request disabling the GPU Performance under Preferences > GPU Performance and see if it improves the performance.

Let us know how it goes.

 

Regards,

Ashutosh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 05, 2020 0
Participant ,
Aug 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've been disabling the GPU Performance on and off for 6months and it doesn't help.

I already listed my OS version in my first comment:

my OS: iMac 10.14.6 4ghz Intel i7 processor, 24gig RAM

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 25, 2020 0
Resources