New Files' Dimensions Boxes Won't Highlight?

New Here ,
Nov 06, 2020 Nov 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When I create a new document in Illustrator and want to change the dimensions, the dimensions boxes won't highlight. They just don't highlight anymore. Why not? It's a weird new issue that I'm seeing, and to be honest, it's not THAT big of a deal, but it is annoying when I'm on auto-pilot going through my muscle memory creating a new file only to look back at the screen and see that nothing typed in. This is a new issue (for me at least) and I don't know why it's happening or how to fix it.

 

Is anybody else having this issue? or know how to fix it?

 

[Here is my screenshot so you can know what I'm talking about. The dimensions in the two RED circled boxes won't highlight when I try to select it using the mouse. The screenshot with the YELLOW circle shows the text will highlight, but that's only when I use Crtl+A to do so. Dragging to highlight with my mouse won't work... Why? ps. My mouse is not broken.]Screenshot 2020-11-06 100516.pngScreenshot 2020-11-06 101447.png

TOPICS
Bug, Draw and design

Views

72

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Employee , Jan 04, 2021 Jan 04, 2021
Hi there,   Sorry about the delay. I am hopeful that the issue was fixed. If not, please try following these steps one by one and let us know how it goes:     Rename CEP folder from following locations.  MAC: /Library/Application Support/Adobe  to CEP.old Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CEP  If that doesn't help, rename extensions folder from  MAC: /Library/Application Support/Adobe/UXP to extensions.old Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\UXP    If that doesn't help ...

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Jan 04, 2021 Jan 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry about the delay. I am hopeful that the issue was fixed. If not, please try following these steps one by one and let us know how it goes: 

  

  • Rename CEP folder from following locations.  
    MAC: /Library/Application Support/Adobe  to CEP.old 
    Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CEP 
     
  • If that doesn't help, rename extensions folder from  
    MAC: /Library/Application Support/Adobe/UXP to extensions.old 
    Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\UXP 

 

  

Let us know if this helps or if you have any further questions. 

 

Regards,

Srishti

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Most Valuable Participant ,
Jan 04, 2021 Jan 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is not a fix - but more a workaround:

It may be that a small change in your "muscle memory" could help a little.

 

A triple click will highlight the value + unit.

Or

jump from field to field with the tab key will also highlightning the contents.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines