Weird un-clickable artifacts when using the 3D > Extrude & Bevel > Isometric tool

Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

I'm using Illustrator CC 25.0.1 on OS Mojave 10.14.6

 

I have been creating some isometric letters by using the extrude & bevel tool.

For some letters (the ones with curves) I'm getting this weird unclicklable artifact appearing and I wonder if anyone can tell me the cause or how to get rid of it?

 

Artifact-Example.png

TOPICS
Bug, Draw and design, Tools

Views

59

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 3 Correct Answers

Adobe Community Professional , Jul 12, 2021 Jul 12, 2021
What happens in View > Preview on CPU?

Likes

Translate

Translate
Community Beginner , Jul 12, 2021 Jul 12, 2021
Coincidentally, I've just thought to do this, and it disappears. What's that all about then?

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional , Jul 12, 2021 Jul 12, 2021
It now uses the CPU for the screen redraw, which is slow, but accurate. The GPU renders your stuff fast, but sacrifices precision for that.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Can we see your settings, did you apply a bevel? Did you extrude live type or paths?

 

Did you extrude a pink fill with cyan stroke?

If so try extruding a cyan fill, outline, then change the fill to pink.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No, the entire thing was black when I extruded it. No stroke.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No bevel applied. Paths were extruded. Path was just a black fill, no stroke.

 

No shading option was selected. The extrude was set to 150.

 

Screenshot to show settings:

Screenshot 2021-07-12 at 14.49.43.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Apologies, extrude was set to 300, not 150. but it does it whatever the extrude depth.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please check the expanded version out in the layers panel.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sorry could you elaborate on that instruction please? What do you mean by checking the expanded version out?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The layers panel lists all objects.

Take a look at it and check out if there are objects.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The artifacts shown in the screenshot do not show up in the layers panel. They are not recognised as objects.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What happens in View > Preview on CPU?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Coincidentally, I've just thought to do this, and it disappears. What's that all about then?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It now uses the CPU for the screen redraw, which is slow, but accurate. The GPU renders your stuff fast, but sacrifices precision for that.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines