Grey boxes instead of JPEG's when trying to publish online

New Here ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello,
We tried everything including updating InDesign etc. we still get grey boxes instead of jpg images when publishing online. Please advise

TOPICS
Publish online

Views

104

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What version of InDesign have you updated to?

What is your OS?

 

The latest update should solve it.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi

InDesign V17.2 (newest version updated today)

OS Monterey 12.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Bettina,

if you export the document to PDF with a PDF/X-4 preset, will the images be included in the exported PDF?

 

Regards,
Uwe Laubender

( ACP )

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes the images are included in PDF/X-4 preset. But we need to publish it online

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2022 Apr 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Strange

 

Can you try a few things for me

Try resetting your preferences:
The easiest way to reset everything is to delete the InDesign preferences: as soon as InDesign starts to boot hold down Shift, Alt, Ctrl (and Apple/Cmd if working on a Macintosh). A dialog will appear asking to delete the InDesign Preferences, select 'Yes' on this dialog.
Further info and instructions here if needed:
https://helpx.adobe.com/in/indesign/kb/indesign-preferences-support-file-locations.html

 

---

If a document is not behaving well then try 

File>Export 

Choose IDML

Open the IDML in InDesign
Save the file as a new InDesign file with a new name
See if the issue persists.

 

 

---

Reinstalling rarely fixes everything - you can do a complete reinstall using the
Creative Cloud Cleaner Tool https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html

 

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 11, 2022 Apr 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Bettina239387345zn3,

 

We are sorry to hear about the trouble you are facing. Would it be possible for you to package the document and share the download link with us?

 

Also, please check there should not be any special characters in the image or file name, e.g.," | ". If there are any, please rename & relink them again and see if that helps.

 

Regards,

Anshul Saini

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 11, 2022 Apr 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Bettina239387345zn3,

I found a similiar post made a couple of years ago and it mentions that setting the Display performance to high resolves this problem. Give it a try. The post is mentioned below

https://community.adobe.com/t5/indesign-discussions/publish-online-indesign-jpg-images-not-showing-g...

-Manan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines