bring to front/bring to back not working

New Here ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I need help. I am working on a magazine: on the cover, I place a picture and use the "send to back"/"send bacward" option because I want the writings to be on top of the picture. I've done that before and it used to work, now it doesn't. When I do it nothing happens.

Please can someone tell me what to do?

thank you

Rgds

TOPICS
Performance

Views

54.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Guide , Aug 17, 2009 Aug 17, 2009
I bet you have text wrap on...? Text wrap is not on at image above... You can also control text wraps with Text Wrap panel (Window>Text Wrap)Select your cover image and check that text wrap is off...

Likes

Translate

Translate
Engaged ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Check to see if the picture is on a different layer from the text.  When you send it to the back, it only goes to the back of that layer.  So you might have to rearrange layers or move it to a different layer.

Hope that helps...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 05, 2021 Mar 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

working on a book with a collegue and my issue was a block colour heading and I was trying to add an illustration on top. turns out my collegue had mucked around with layers since I last worked on a page, this was a useful answer 🙂 Thankyou

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Check your layers.

Bob

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Phillys and Bob. I've checked and it works.

the only issue I still have is the following: I can see that the picture has been sent to back as I can select the text frames on top of it. But the text does not appear event though the boxes are on the front. When I remove the picture I can see the text again. How strange it that? Can you help again please? It is the first time I face this issue. It usually works well.

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

I bet you have text wrap on...?

textwrap.jpg


Text wrap is not on at image above... You can also control text wraps with Text Wrap panel (Window>Text Wrap)

Select your cover image and check that text wrap is off...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Thank you all!! That problem is solved.

It is the first time I try a forum like this: I really appreciate the fast responses and your willingness to help.

I'll certainly be back with other questions 😉

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Aug 17, 2009 Aug 17, 2009

Copy link to clipboard

Copied

If it´s not layers, check that your texts are not in master page (they shouldnt but sometimes that may be the case)...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 28, 2018 Mar 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thankkk youuuuuu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines