Highlighted

Inspectable Web Contents not working. Shows empty page

Explorer ,
Feb 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am seeing an error when I open the chrome debugger:

inspector.js:2964 Uncaught TypeError: document.registerElement is not a function

 

And the following warnings:

DevTools failed to parse SourceMap: chrome-extension://gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom/include.preload.js.map
DevTools failed to parse SourceMap: chrome-extension://gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom/include.postload.js.map

 

This was working fine yesterday. I have the feeling that Chrome updated automatically and something changed. Any ideas?

 

Screen Shot 2020-02-06 at 9.14.09 AM.pngScreen Shot 2020-02-06 at 9.12.38 AM.png

TOPICS
Bug, Scripting, SDK, Server developers

Views

5.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Inspectable Web Contents not working. Shows empty page

Explorer ,
Feb 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am seeing an error when I open the chrome debugger:

inspector.js:2964 Uncaught TypeError: document.registerElement is not a function

 

And the following warnings:

DevTools failed to parse SourceMap: chrome-extension://gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom/include.preload.js.map
DevTools failed to parse SourceMap: chrome-extension://gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom/include.postload.js.map

 

This was working fine yesterday. I have the feeling that Chrome updated automatically and something changed. Any ideas?

 

Screen Shot 2020-02-06 at 9.14.09 AM.pngScreen Shot 2020-02-06 at 9.12.38 AM.png

TOPICS
Bug, Scripting, SDK, Server developers

Views

5.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Feb 06, 2020 1
New Here ,
Feb 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue right now. GatsbyJS.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 06, 2020 0
Explorer ,
Feb 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was able to get around this problem by installing a previous version of Chromium (it runs as a separate app). I am not sure this is the best solution but it works.

 

In my case I am using a mac and got Version 79.0.3945.0 from here:

https://commondatastorage.googleapis.com/chromium-browser-snapshots/index.html?prefix=Mac/706915/

 

I believe you can find other versions here:

https://commondatastorage.googleapis.com/chromium-browser-snapshots/index.html

 

This page explains how to find a version:

https://techjourney.net/how-to-download-install-previous-old-version-of-google-chrome/

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 07, 2020 2
New Here ,
Feb 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, the same problem here

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 17, 2020 0
Community Beginner ,
Feb 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Lets see whether this gets updated in latest version of chrome probably with v81.0

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 27, 2020 0
New Here ,
Feb 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I got teh same last week due to the (auto)update to chrome v80+ which broke this.  Installing chromium at v79.xxx as described is a good solution.

 

Although it looks as if chromium v80 is starting to be the default install for many package managers (linux) so I have setup a virtual box VM (using a vagrant cloud box) with ubuntu 14.04 and chrome v65 or v79 etc. with updates turned off.  Now I can debug older platforms without compromising my own installed browsers.  Hope this helps (and hope even more that Google reintroduce support)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 24, 2020 0
New Here ,
Mar 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

remove any ad blockers and then do a hard reload

had the same issue, worked for me after disabling ad blocker (chrome extension)

Hope this helps !!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 08, 2020 0
Community Beginner ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I was having the same problem, the solution with Chromium 79 works, BUT the sourcemaps doesn't. You should try this alternative solution which worked pretty well for me : devTools + sourcemaps are back !

https://community.adobe.com/t5/get-started/adobe-extension-debuger-problem/m-p/10923268?page=1#M4544...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 28, 2020 0