Lightroom 2015.7+: Panels and filmstrip black when switching to Develop

80 Votes
Community Beginner ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Not sure if this is the right place for a bug report, if not could anyone direct me to the right place please.

Clicking develop module at top right from the Library module opens the photo with film strip and both side bars black empty spaces. Initial few times I had to quit and restart Lightroom but then discovered switching to grid view again and develop keyboard short cut, everything comes back.
RackMultipart20160925120518s3z-67767e8f-a774-4727-b759-11eddc593416-1834522346.jpg
Bug Fixed

Views

31

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 3 Correct answers

Adobe Employee , Dec 13, 2017 Dec 13, 2017
Hi all, As Simon and Jeff have already mentioned in this thread, please make sure your macOS is updated to at least macOS Sierra 10.12 and at least Lightroom Classic 7.0 or Lightroom 6.13. The best combo to avoid this issue is being on macOS High Sierra 10.13 and Lightroom Classic 7.1 or Lightroom 6.13. The team has worked pretty hard with Apple to get this issue to stop appearing with macOS Sierra 10.12 and macOS High Sierra 10.13. Improvements were made in 10.12 and iterated upon for 10.13...

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Oct 27, 2017 Oct 27, 2017
Hi Steve, As noted before, this is a bug introduced at the macOS level. Through collaboration with Apple, they have made a fix in the later version of the macOS update. So the right thing to do is to update to the more recent version of macOS when possible. Having said that, Lr team have done our best to workaround this issue for the cases that we can reproduce for macOS 10.11.6. But there is a limit can Lr can do. Hope you understand the situation.

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Apr 11, 2017 Apr 11, 2017
This should now work correctly in Lightroom CC2015.10/6.10 or later on macOS Sierra (10.12) or later. Don't hesitate to let us know if you see the issue again on the current macOS, and if you do, what triggers it.  Please update your system and let us know if you have any additional issues.  Additional information on this update can be found here: http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2017/04/lightroom-cc-2015-10-now-available.html

Votes

Translate

Translate
replies 344 Replies 344
344 Comments
Community Beginner ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Type key L a view times?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

I'm not able to reproduce this issue. Have you tried restarting the computer after the update to Sierra? It may help if we could see your Lightroom System Info. Launch Lightroom, and select Help > System Info... and copy/paste the text in a reply.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

I can reproduce it again and again. Here is the Help>system info.
Use graphics processor has been disabled as there was a conflict between Yosemite and my particular iMac's AMD video card with Lightroom.
I did restart, I will do so again. 
Not sure if I should reinstall Lightroom after the Sierra install, maybe if nothing else helps?

Lightroom version: CC 2015.7 [ 1090788 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.12 [0]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 3.1 GHz
Built-in memory: 12,288.0 MB
Real memory available to Lightroom: 12,288.0 MB
Real memory used by Lightroom: 1,893.7 MB (15.4%)
Virtual memory used by Lightroom: 10,138.8 MB
Memory cache size: 2,397.8 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX
Displays: 1) 2560x1440

Graphics Processor Info: 
Check OpenGL support: Failed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 4.1 ATI-1.44.68
Renderer: AMD Radeon HD 6970M OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10


Application folder: /Applications/Adobe Lightroom
Library Path: /Users/Ravi/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog Ravi/Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/Ravi/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins: 
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Canon Tether Plugin
4) Facebook
5) Flickr
6) Leica Tether Plugin
7) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: Built-in Output
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x102
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: AMD Radeon HD 6970M OpenGL Engine
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: ATI Technologies Inc.
GL_VERSION: 2.1 ATI-1.44.68
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_imaging GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_shadow_ambient GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_blend_equation_separate GL_ATI_blend_weighted_minmax GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_compression_3dc GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGI_color_matrix GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

No I haven't used Lights out mode

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Jeffrey.
I quit all apps and restarted the iMac and Lightroom, it seem to have sorted it. The panels' control sliders and the filmstrip thumbnails are back in develop module. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

OK. Let me know if comes back.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Dec 11, 2016 Dec 11, 2016

Copy link to clipboard

Copied

I am seeing this with LRCC2015.8 too.  I am forced to restart LR to get my side panels back.  It seems to happen when the app is in Develop as a background task  for a long period of tim (for me it was overnight)   I suspect a memory leak.   When I return to LR I fin the side panels missing.  Using the keyboard to switch modules does not refresh the side panels (even though the side panels are different panels for the left and right panels. 
 RackMultipart201612111170731dk-92605c69-65ba-4cb8-bc8f-f6f51e618de6-1498481297.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied



Occasionally, for some reason I haven't been able to figure out and
therefore can't reliably replicate, all of Lightroom's user interface panes except the center one disappear.  Some input of mine obviously is causing this; it doesn't happen spontaneously.  I haven't inadvertently set the application into Lights Out mode or hidden one or more of the control panels: it's just that everything is blacked-out except the center of the display.  I am unable to escape from this funny state using any of the interface-recovery methods I'm familiar with.  The only way I've found to restore the display to its normal state is to kill and relaunch the Lightroom process.  Bug?  Cockpit error on my part?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied



have i found a bug in 2015.2 ? i’ve been working in the print module and every time i hit the print button the whole background and side panels black out completely...the one workaround i
have found is by minimizing the window and then bringing it back again – hardly high tech ! any other reports of anything similar ?
later on - this bug is now happening all the time , ie whenever i click to change eg from one module to another.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

This intermittent issue has been confirmed by the Lightroom QE team.

To workaround this issue, hit Cmd + H to hide Lightroom and Cmd + Tab to bring it back.

If you're hitting this often, you can roll back to a prior update. Instructions are here https://www.lightroomqueen.com/roll-back-update-previous/
-------------------------------------
The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit Like a Pro books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

yippee ! what happens now ?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

We wait on them fixing. 🙂
-------------------------------------
The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit Like a Pro books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same problem. I need to process photos and I am unable to get anything done. Very Frustrating.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

If you're seeing it frequently, it's very easy to roll back https://www.lightroomqueen.com/roll-b...
-------------------------------------
The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit Like a Pro books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 12, 2016 Dec 12, 2016

Copy link to clipboard

Copied

But before you do, if you are seeing this consistently, and if you are using GPU acceleration (Preferences>Performance>Use Graphics Processor), you might try disabling it and see if the problem resolves.  Just a hunch, but I don't ever experience this behavior on my MacBook Air, where I haven't enabled GPU acceleration, and I see it frequently but intermittently and unpredictably on my Mac Pro, where I do use the GPU.  My gut tells me there might be some sort of race condition developing between threads running on two different processors that are responsible for painting the screen.  (This is purely a WAG: I have no knowledge of Lightroom's internals.)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 13, 2016 Dec 13, 2016

Copy link to clipboard

Copied

The same issue

RackMultipart2016121311695411x-a967c3d6-eca0-49d1-9ef1-a2948f56d740-1631842127.png
Lightroom version: CC 2015.8 [ 1099473 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.12 [1]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 2,7 GHz
Built-in memory: 8 192,0 MB
Real memory available to Lightroom: 8 192,0 MB
Real memory used by Lightroom: 958,5 MB (11,7%)
Virtual memory used by Lightroom: 4 125,3 MB
Memory cache size: 1 269,7 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Displays: 1) 1920x1080

Graphics Processor Info: 
Intel Iris Pro OpenGL Engine

Check OpenGL support: Passed
Vendor: Intel Inc.
Version: 4.1 INTEL-10.20.23
Renderer: Intel Iris Pro OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10


Application folder: /Applications/Adobe Lightroom
Library Path: /Users/Photo/Pictures/Lightroom/2015/2015-2.lrcat
Settings Folder: /Users/Photo/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins: 
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Canon Tether Plugin
4) Facebook
5) Flickr
6) Leica Tether Plugin
7) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: Built-in Output
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x4
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: Intel Iris Pro OpenGL Engine
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: Intel Inc.
GL_VERSION: 2.1 INTEL-10.20.23
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 13, 2016 Dec 13, 2016

Copy link to clipboard

Copied



I’ve been working in the print module and every time I hit the print button the whole background and side panels black out completely...the one workaround I have found is by minimizing the window and then bringing it back again. This started after I installed Lightroom 2015.8 on my 2015 iMac running OS 10.12.1.  The box Use Graphics Processor in the Lightroom Preferences is checked.  Unchecking the box does not seem to fix the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 13, 2016 Dec 13, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Victoria I may have to do that but the new update fixed a problem in Slideshow that I needed fixed. I'm stuck between a rock and a hard place.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Enthusiast ,
Dec 13, 2016 Dec 13, 2016

Copy link to clipboard

Copied

macOSX 10.12.1, LR CC2015.8 french language.
Même problème aléatoirement, il me semble que ce problème se produite si LR en fenêtre ne couvrant pas tout l'écran, laissé inactif plus de 15 minutes, lorsqu'on veux remttre LR en plein écran ou qu'on veut changer de module, par exemple en passant de Développement à Bobliothèque. Ce n'est pas systématique, mais ça c'est produit plusieurs fois.

Same problem randomly, it seems to me that this problem is produced if LR in window covering all the screen, left idle for more than 15 minutes, when we want to re-open LR full screen or you want to change the module, for example from library development.  It is not systematic, but it happened several times.

  Nom du modèle :    iMac
  Identifiant du modèle :    iMac14,2
  Nom du processeur :    Intel Core i5
  Vitesse du processeur :    3.2 GHz
  Nombre de processeurs :    1
  Nombre total de cœurs :    4
  Cache de niveau 2 (par cœur) :    256 Ko
  Cache de niveau 3 :    6 Mo
  Mémoire :    16 Go


NVIDIA GeForce GT 755M :

  Jeu de composants :    NVIDIA GeForce GT 755M
  Type :    Processeur graphique (GPU)
  Bus :    PCIe
  Longueur de la voie PCIe :    x16
  VRAM (totale) :    1024 Mo
  Fournisseur :    NVIDIA (0x10de)
  Identifiant du périphérique :    0x0fea
  Identifiant de révision :    0x00a2
  Révision de la ROM :    3782
  Metal :    Géré
  Moniteurs :
iMac :
  Type de moniteur :    LCD
  Résolution :    2560 x 1440
  Profondeur de pixels :    Couleurs 32 bits (ARGB8888)
  Moniteur principal :    Oui
  Miroir :    Désactivé
  Connecté :    Oui
  Régler la luminosité automatiquement :    Non
  Intégré :    Oui
Yves Crausaz, Suisse, retraité actif dans le monde de la photo et des arts graphiques.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 13, 2016 Dec 13, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same here too. Intermittent but regular!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 14, 2016 Dec 14, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same Here, I am unable to work!!!!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 14, 2016 Dec 14, 2016

Copy link to clipboard

Copied



⌘ Tab normally clears all panels and repeating restores them. I am seeing regular issues where the Side panels are not restored, leaving blank, black spaces on either side of the image.

Now I have a situation where the interface has simply frozen. Clicking thumbs produces no change, neither does hitting G / E keys in Library module. Second force quit of the day

I have been using the app all day and seen numerous minor interface issues.

Last week, before update, I ran a week-long LR workshop with zero issues.

MB Pro Retina / SSD / 16Gb RAM  MacOS 10.12.2

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 14, 2016 Dec 14, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Does the UI element restore if you minimize the main Lightroom window and restore it again by clicking the Lightroom app icon on the launch bar?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 14, 2016 Dec 14, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Yes, at least in my experience, but not for long.  The peripheral panes soon black out again in apparent response to subsequent user input.  I haven't taken the time to try methodically to discover a pattern, but my impression is that changing mode from e.g., Library to Develop is very likely to provoke them to go black again while user input within the same mode is less likely to do so.  In any event, the blackout typically recurs within a minute or two after minimizing and restoring.  The fix typically is more persistent when you kill and restart the LR process.  After doing that, I can often work for an hour or more before experiencing this phenomenon, even when cycling among different modes.  So it seems that minimizing and restoring the LR window provokes a temporary restoration of the visibility of the panes along the periphery, but doesn't correct the funny state within LR that caused the blackout in the first place.

By the way, I have never seen this condition occur spontaneously.  In other words, the panes have never blacked out except when I was using the keyboard and mouse.  So it seems as though there is some sort of pathological interaction between a thread that is involved in processing user input and one that is responsible for painting the screen.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 15, 2016 Dec 15, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Sometimes, but it happens again straight away, necessitating a restart. I'm quite sure an update is needed, between this and the loss of GPU support for many macs, I don't really know what you are doing at Adobe with LR.

Votes

Translate

Translate

Report

Report