Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom 5.0 - Noise reduction settings are not kept when exporting and reducing the export resolution

3 Votes
LEGEND ,
Jun 10, 2013 Jun 10, 2013

Copy link to clipboard

Copied

As described in the title. I just upgraded to Lightroom 5.0 and i have this weird problem. The exported image image results having a lot of Luminance and color noise when i use the resize module for exporting. If I export at full res there is no problem at all.
The setting that is giving me the problem is 1600px for the longer edge. If i select 3000px the image is exported correctly
Here you can see an example of a section of a photo comparing the problematic export with the correct one
Bug Fixed
TOPICS
Desktop

Views

9

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
8 Comments
Mentor ,
Jun 10, 2013 Jun 10, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I cannot reproduce this. My exports at 1600 or 1200, PV 2010 or PV 2012 are including noise reduction.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Same problem with me.
LR 5 bug?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Lots of people have reported this (e.g. in the other "user-2-user" forum), however I just tested this and was unable to reproduce. Sharpening was fine too at all resolutions (sharpening is another thing that gets dropped along with noise reduction in some cases, at low resolutions).

win7/64 Lr5.0.

I dunno whether Adobe has a handle on this, at this point, but it may be worth enumerating the setup where the problem occurs, e.g.

* OS
* Lr version (for future reference).
* Export settings (including "export to" service, and export "post-process action" filters)
* File types affected.
* Develop settings applied.

Rob

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

It is actually a known bug, info here on this and others: http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/

Don.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

* OS
-- MacOS 10.8.4

* Lr version (for future reference).
-- LR 5

* Export settings
-- JPG, Reduce longer edge to 1200px, Qual. 80, save to folder jpg

* File types affected.
-- CR2, JPG

* Develop settings applied.
-- No changes. Just import to card and export.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

I was just reviewing the lightroom journal and it sounds like Adobe is up to speed (they're working on a fix which *will* be included in the next release).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Next release to be launched in few weeks, months ... years?

This is a FINAL PRODUCT version, suppose to be used in PRODUCTION mode.

Now have to wait good will of Adobe to launch a update to use this.

Well, nice this is a freewar ... oh wait ... no, it is a HUNDRED DOLAR software.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2013 Jun 17, 2013

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
I would guess: if this affected everybody, it would be fixed pronto, as an "emergency" release (that is what's been done in the past). But I don't have a sense of scope - is it a small percentage, or a majority... - dunno.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines