Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom CC 2015.7: Badge numbers in Grid view not visible on Sierra

33 Votes
Adobe Community Professional ,
Sep 21, 2016 Sep 21, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Since updating to LR 2015.7 and Macs OS X Sierra, the badge numbers in the grid view are no longer visible no matter what view I choose (expanded, compact, etc.). For good measure I recalibrated my display and that doesn't make a difference. This is not a problem for 2015.7 using other machines running El Capitan and Yosemite.
Bug Fixed
TOPICS
Desktop

Views

21

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Dec 27, 2016 Dec 27, 2016
Fixed in CC2015.8. Thank you!

Votes

Translate

Translate
34 Comments
Community Beginner ,
Sep 21, 2016 Sep 21, 2016

Copy link to clipboard

Copied

+1. This is also affecting my install of 2015.7 and Sierra. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for reporting this. We could reproduce this issue.
We are investigating.

Thanks,
Sunil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Yep, me too.  Just updated to Sierra and the large grey  Index / Badge number is now gone in latest version of LR.  Obviously a bug that needs sorting.  A bit annoying for the time being though when working with large wedding galleries and wanting to know numbers

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Compared to Aperture (and like a lot of the Lightroom UI compared to Aperture), badge numbers have always been almost impossible to see. How about really fixing this so they are useful?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Me too
Yves Crausaz, Suisse, retraité actif dans le monde de la photo et des arts graphiques.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Configurable Font/Color/Size (similar to say Identity Plate) would take care of this.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 22, 2016 Sep 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

FWIW: tried also with the just released Beta of macOS 10.12.1, same result.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Sep 23, 2016 Sep 23, 2016

Copy link to clipboard

Copied

For me, Index number has gone in Compact Cells, but is present in Expanded Cells, LR CC 2015.7, macOS 10.12

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 23, 2016 Sep 23, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Index numbers disappeared for me immediately after installing the Sierra beta. Currently running Lightroom CC 2015.7 and macOS 10.12.1 public beta. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 24, 2016 Sep 24, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Wonderful, so-good-to-us Adobe Engineers: As long as you're going far enough to fix this problem, please consider upgrading them, too?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 24, 2016 Sep 24, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same issue. Lightroom 2015.7 & macOS Sierra 10.12

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 25, 2016 Sep 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied



Since updating to macOS Sierra (actually, beta testing it all summer), Index Numbers have disappeared in compact cells in Grid view. This makes it unnecessarily hard to keep my place when jumping between folders when culling, and creates other organizational problems. I filed a Feedback Assistant bug report with Apple in July, but they don't appear to have fixed it.

Screenshot: https://www.dropbox.com/s/jo5td6y4hcrg39x/LRIndexNumbers.png?dl=0

Though Index Numbers are turned on in View Options, they don't show.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 30, 2016 Sep 30, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same for me since upgrading to Sierra.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 03, 2016 Oct 03, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Since updating to macOS Serra and LR 6.0 to LR 6.7 
After editing about 1/2 hr in the Develop module, LR hang (with loading.. message) must reboot iMac and this problem keep repeating. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 04, 2016 Oct 04, 2016

Copy link to clipboard

Copied

This sounds like a different issue than is being discussed here. If the whole system is locking up, that could be a bad driver (try disabling Graphics Processor under Preferences > Performance. It could also indicate a hardware failure (failing hard disk, bad RAM, or Graphics Card). It could also indicate a damaged OS.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 04, 2016 Oct 04, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Different issue than the thread it was originally posted.

Please reference the new conversation here: Lightroom: System/computer freeze after using Develop module after macOS Sierra u...

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 22, 2016 Oct 22, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same here! 
It's really annoying.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 31, 2016 Oct 31, 2016

Copy link to clipboard

Copied

I just noticed this issue when culling my first wedding after upgrading to Sierra. This is seriously messing with my flow. I realize that I can switch to expanded cells and see the index numbers, but compact cells is my preference. Please address soon!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 01, 2016 Nov 01, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same problem here too...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 04, 2016 Nov 04, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same problem, for me!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 05, 2016 Nov 05, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same problem here - glad to see it's not just me - but keen to see a fix!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 30, 2016 Nov 30, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Same problem - the large index numbers are soooo useful and can't believe they're gone now I've updated to Sierra. Please please fix asap!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2016 Dec 06, 2016

Copy link to clipboard

Copied

It's not only because of Sierra. If you are running Sierra but still run LR 2015 without the update, they are there. Very annoying. ;/

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 08, 2016 Dec 08, 2016

Copy link to clipboard

Copied

This issue has been fixed in the latest version of Lightroom 6.8.

Thanks,
Sunil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 09, 2016 Dec 09, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Sunil...It hasn't been fixed. If you are using CC, it is still without the numbers. I have the latest upgrade.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines