Lightroom Classic 8.2: Nikon d700 will not connect for tethered shooting

3 Votes
LEGEND ,
Mar 04, 2019 Mar 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Nikon d700 will not connect to Lightroom Classic CC 8.2 for tethered shooting.

I am using the latest versions of Lightroom, mac os Mojave and camera firmware.

The same hardware setup works with capture one pro with no problem and Lightroom connect with no problem to my Nikon D810 and Z6.
Bug Acknowledged

Views

3

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , May 29, 2019 May 29, 2019
Update: One of our partners has identified an issue that is causing the problem with the Nikon D700. We will integrate their fix as soon as it is available.

Votes

Translate

Translate
13 Comments
Adobe Employee ,
Mar 05, 2019 Mar 05, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for letting us know, Michael.
We have seen a similar report.

Could you please generate some logs and provide us the same?
1. Connect D800.
2. After opening the Tether bar, press the ALT key and select the second Settings button.
3. Select "Enable Logging".
4. Remove D800 and connect D700.
Logs would be generated in the Documents folder.

I am sending you an e-mail offlist to get the logs.

Thanks,
Sunil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 02, 2019 Apr 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Is there a solution for this problem?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Apr 06, 2019 Apr 06, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem and I can't find a solution

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Apr 06, 2019 Apr 06, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This issue specific to D700 is under investigation.
If the problem persists, could you please downgrade Lightroom Classic to 8.1 and see?

In the Creative Cloud app, select the drop-down provided with Lightroom Classic.
Select Manage > Other Versions.
Select Install for 8.1.

Thanks,
Sunil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 01, 2019 May 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

shoot via MAC Image Capture & WATCHED folder into LR it's a little slow... but works 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 01, 2019 May 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Due to the obviously sloooow investigation process, I'm using Capture One now. For my opinion it seems to be way better for tethered shooting and it supports all of our cameras.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 05, 2019 May 05, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I had exactly the same problem. I downgrade lightroom to 8.1 version and now everything working fine. It's look like there is 8.2 lightroom version issue 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
May 06, 2019 May 06, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I shoot a Nikon D750, same problem, going on for months. Hey Adobe: How many users will you lose to Capture One before you fix this? An update should be, "Wow, neat, look at the new features!" It shouldn't be having to trouble shoot, to be told by tech support to revert back to the previous versions, then have to reinstall your catalog. I'm running a business. How will I know when it's fixed? Why isn't it fixed? How long will it take to fix?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 14, 2019 May 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 8.3 was released today and contained a fix for this issue. Please update to 8.3 and verify that you are no longer seeing the issue. Thank you!
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
May 17, 2019 May 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 8.3 and CameraRaw 11.3 --> the problem is still present 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 29, 2019 May 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Update: One of our partners has identified an issue that is causing the problem with the Nikon D700. We will integrate their fix as soon as it is available.
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 18, 2019 Jun 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi  I am on LR 8.3.1 and prob still persists.
D700 + High Sierra + Lr 8.3.1  = problem of no tethering at all. Does not see camera. If I connect my Nikon D7100 it works perfectly!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Aug 15, 2019 Aug 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST


I was unable to get tethering to work on my macbook pro, Nikon D700 and LR 8.3. Does anyone have this same issue. Was a bug fix suppose to be included in this recent update 8.4.

Votes

Translate

Translate

Report

Report