Lightroom Classic: Cosmetic glitch when using right-click on the filter bar

2 Votes
LEGEND ,
Jul 13, 2019 Jul 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

There is an unneeded blank line when using the right-click popup menu on the filter bar for the edited-unedited filters.

RackMultipart20190713170621rf4-49fe4d1e-db35-4364-864d-558be0d142bc-2112262581.png
Bug Fixed

Views

3

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jul 14, 2019 Jul 14, 2019
Hi Robert, thanks for reporting the issue. We will work on fixing it. Thanks

Votes

Translate

Translate
5 Comments
LEGEND ,
Jul 13, 2019 Jul 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

That is not the Filter bar. The Filter bar is at the top of the screen.
RackMultipart2019071319043b17s-37545c9d-35e8-49a1-ba49-4f515078c294-425592531.PNG
What you are showing is part of the Filmstrip.
Collapse the Filmstrip and the bar you are showing is hidden.

That space is also in the real Filter Bar right click menu too. But IMHO there shouldn't be a right click option (menu) for the filter bar. Kind of pointless as the options are already in the filters icons. Why even right click on one of the icons.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jul 13, 2019 Jul 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

When clicking on it the photos are "Filtered" so it is a "real" filter bar.  The top filter bar is ONLY available in Library Grid view.  The bottom filter bar is available everywhere.   The setting in the two filter bars sync together.

I agree with you 100% that the right-click popup menu for "edits" and "labels" are kind of useless but the right-click popup menu for the "flags" is a lot faster and more intuitive than clicking away at the three icons to get what you want and is the only popup I use on this bar.  I just noticed this.

Its not a big issue but makes it look like something is missing.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 14, 2019 Jul 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Robert,

thanks for reporting the issue. We will work on fixing it.

Thanks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Aug 13, 2019 Aug 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 8.4 was released today and contained a fix for this issue. Please update to 8.4 and verify that you are no longer seeing the issue. Thank you!
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Aug 13, 2019 Aug 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Its fixed on Lr 8.4 and macOS 10.14.6.  Thanks

Votes

Translate

Translate

Report

Report