Lightroom Classic: Turning OFF B & W Panel with switch does not disable the Black & White Mix sliders

4 Votes
LEGEND ,
Apr 27, 2018 Apr 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

In Lightroom 7.3.1 and OSX 10.13.4, clicking the switch to turn OFF the B&W panel does not disable the Black & White Mix sliders.   The photo changes to reflect that the panel has been turned off by showing the photo as if the sliders were zeroed.    Unfortunately the sliders can be moved with no change to the photo but when the switch is turned back ON the changes made while the switch was off and the sliders were supposed to be disabled are applied to the photo.  If you don't notice the switch is off you can really mess up your settings.

Screen clip showing sliders enabled with the switch OFF
RackMultipart2018042720241ih3r-b72b43d6-cf7d-4136-90a8-c4ff4c1d943c-430754702.jpg

I reset my preferences and the behavior was the same.  This happens on all file types.
Bug Acknowledged

Views

7

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Aug 22, 2018 Aug 22, 2018
Lightroom Classic CC 7.5 was released today and should address this issue.  If you don’t see the update in your Creative Cloud App, hit the [Ctrl/Cmd]+ [Alt/Opt]+[R] to force a refresh.  Give the new version a try and let us know if it solves the issue. 

Votes

Translate

Translate
5 Comments
Engaged ,
Apr 27, 2018 Apr 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Same behavior here with Lr Classic CC 7.3.1 on Win10.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Enthusiast ,
Apr 27, 2018 Apr 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

No problem with Lr Classic CC 7.3.1 on macOS 10.13.4
Yves Crausaz, Suisse, retraité actif dans le monde de la photo et des arts graphiques.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Apr 27, 2018 Apr 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We are able to reproduce this issue. We will look into this. Thank you!
Venkatesh Penjuri
Adobe Lightroom Team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 28, 2018 Apr 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Venkatesh
 
As you have requested on other issues I have created a bug report on this. LRD-4198013   

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Lightroom Classic CC 7.5 was released today and should address this issue.  If you don’t see the update in your Creative Cloud App, hit the [Ctrl/Cmd]+ [Alt/Opt]+[R] to force a refresh. 

Give the new version a try and let us know if it solves the issue. 
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report